algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.64°
15°

Les proves Cangur més multitudinàries

Més de 4.600 alumnes de les Illes Balears participaren ahir a la desena edició de les proves Cangur de matemàtiques, 800 més que l'any passat

"Avui és el dia gran de les matemàtiques", afirmava Martí, un dels milers d’alumnes balears que ahir al matí participaren a les proves Cangur. Aquesta edició, la desena, ha estat la més multitudinària de totes les que s’ha dut a terme a les Illes. Reuní a primera hora del matí més de 4.600 alumnes; 3.600 només a Mallorca. El Palma Arena fou el lloc que centrà el major nombre d’alumnes (2.300), seguit del poliesportiu Municipal de Maó (850), del pavelló Miquel Àngel Nadal de Manacor (650) i el Palau Municipal d’Esports d’Inca (650). Joan Artigues, director general de Joventut, manifestà la seva satisfacció, "tant per la bona resposta dels alumnes i dels centres com per la fantàstica organització dels llocs on tenen lloc les proves".

Matemàtiques més properes

Els alumnes no tan sols van haver d’enfrontar-se a una prova de 30 preguntes, sinó que també gaudiren d’activitats relacionades amb les matemàtiques. Així mateix, mentre al Palma Arena es feia una exhibició de ciclisme en pista per demostrar les diferents aplicacions de les matemàtiques, a Manacor es feia un espectacle sobre el Big Bang. En canvi, a Maó es va fer un espectacle sobre la denominada matemàgia. Amb aquestes activitats es pretén, segons el coordinador, Daniel Ruiz, "cercar noves maneres d’apropar les matemàtiques als joves, en un moment en el qual no són populars entre ells".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.