algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Jaume Massot i la Fiscalia

El Ministeri Públic i la defensa de l'acusat no aconsegueixen rebaixar la fiança de 200.000 euros. El Tribunal recorda que encara hi ha un “elevat risc de fuga” del principal condemnat del cas Andratx

Jaume Massot i la Fiscalia Anticorrupció han tornat a compartir el gust de la derrota als tribunals en el marc del cas Andratx, ja que la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Palma ha denegat la petició de rebaixa de la fiança de 200.000 euros imposada a l’exdirector general d’Ordenació del Territori pel PP, acusat i ja condemnat per ser el "cervell" de la trama de corrupció urbanística a Andratx.

Per segon pic des que esclatà l’operació Voramar, la defensa del principal imputat i l’acusació pública han coincidit, en el sentit de que estaven d’acord a rebaixar les mesures cautelars contra el polític del PP i principal imputat del cas.

La defensa de Jaume Massot, que es troba en llibertat sota fiança de 200.000 euros, havia demanat que rebaixassin la fiança al seu client fins a una quarta part, 50.000 euros, i la Fiscalia s’havia adherit a la proposta. No obstant això, el Tribunal ha tornat a valorar més els arguments de l’acusació de l’Ajuntament d’Andratx, representat pels missers Josep de Luis i Isabel Fluxà, que han aconseguit que es mantingués la fiança de 200.000 euros en base a "l’elevat risc de fuga" de l’acusat.

A més, la decisió de l’Audiència Provincial és ferma, ja que la defensa de l’acusat ja no pot posar cap recurs a aquest dictamen.

Impensable per a gent normal

En l’acte judicial que denega la rebaixa de les mesures cautelars contra Massot, el Tribunal valora la possibilitat "gens menyspreable" que l’acusat tingui uns "ingressos bruts i no declarats". A més, els magistrats de la Sala consideren que els 200.000 euros és una quantitat "proporcional en atenció a la gravetat dels fets".

Pel que fa al risc de fuga, el Tribunal també ha valorat el fet que la dona de Massot sigui de nacionalitat francesa i que tant ella com el seu germà fossin els qui aconseguiren l’aval bancari per 200.000 euros quan li imposaren la fiança.

Pel que fa a aquest extrem, l’Alt Tribunal també han tingut molt en compte que Massot, amb l’ajuda de la dona i el germà, aconseguís l’aval bancari per tan elevada quantitat "en un temps rècord" que "per a la majoria de persones amb ingressos i recursos normals seria impensable".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.