algo de nubes
  • Màx: 13.61°
  • Mín: 7.77°
13°

El grup Barceló, condemnat a pagar 5 milions d'€ per danys

L'Audiència de Palma diu que quatre de les seves empreses de viatges varen incomplir un contracte de manera “injustificada” i “unilateral” amb Galileo, la companyia de reserves turístiques indemnitzada

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de Palma ha condemnat quatre empreses del grup Barceló a indemnitzar amb un total de més de 5 milions d’euros les filials espanyola i portuguesa de Galileo, la societat de serveis de reserves turístiques. L’Alt Tribunal de Balears considera que les empreses Viajes Barceló SL, Barceló Business SA, Viajes Interopa SA i Escalatur Viagens e Turismo Limitada varen "incomplir el contracte" signat durant el 2005 amb Galileo España SA i Galileo Portugal Limited i que, per tant, han d’abonar a aquestes dues darreres empreses amb la quantitat de 4.040.910 euros en concepte de "danys emergents" i amb un milió d’euros més en concepte de "danys morals". A més, les empreses turístiques condemnades també hauran de fer front al pagament dels interessos generats des de la reclamació judicial efectuada per Galileo.

La sentència de la Secció Civil de l’Audiència Provincial de Palma, presidida pel magistrat Carlos Gómez, resol així el conflicte entre aquests dos grans grups del sector turístic. Dóna la raó a Galileo i modifica part de la resolució dictada pel Jutjat de primera instància, que havia condemnat totes les empreses implicades del grup Barceló tret de la filial portuguesa Escalatur Viagens e Turismo Limitada, que ara també ha estat castigada. El contracte que no respectaren les empreses de Barceló data del 4 de març de 2005 i els magistrats de l’Alt Tribunal consideren que les quatre entitats de Barceló Viajes varen incomplir el pacte amb les societats afectades en decidir "resoldre el contracte" de manera "unilateral" i "injustificada".

El conflicte va esclatar després que les empreses del grup Barceló trencassin el pacte signat amb Galileo el març de 2005 per tal d’instal·lar una sèrie de serveis de reserva i sistemes informàtics. Pocs mesos després d’haver firmat l’acord, Barceló va voler canviar-ne els termes i, més tard, va decidir resoldre el conflicte unilateralment aferrant-se a una interpretació del contracte no acceptada per l’Alt Tribunal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.