algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

Barceló assegura que a final de mes s'aprovarà el Pla d'Ocupació de Balears

La consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, ha assegurat avui en el Parlament que a finals de mes s'aprovarà el Pla d'Ocupació de les Illes Balears, que proposarà mesures concretes per impulsar la creació d'ocupació a l'arxipèlag, de manera especial davant l'actual conjuntura de crisi econòmica.

En ocasió d'una pregunta parlamentària formulada pel PP, la titular balear de Treball ha reconegut que el pla referit s'hauria d'haver aprovat a desembre de l'any passat, si bé sortirà endavant, amb el suport d'agents socials i sindicats, aquest mateix mes.

A més, Barceló ha recordat que en la present legislatura l'executiu autonòmic ha pactat i firmat diversos acords per fomentar el diàleg social i l'ocupació amb els agents socials i els sindicats, cosa que no va aconseguir el PP en la passada legislatura, ha indicat la consellera.

El diputat del PP i exconseller de Treball en la passada legislatura, Cristòfol Huguet, ha criticat a Barceló el retard en l'aprovació del pla referit.

També ha lamentat que si es compara febrer d'aquest any amb el de 2008, a les Balears hi ha prop de 30.000 persones menys donades d'alta en la Seguretat Social i 26.000 més apuntades en la llista de l'atur.

Aquesta situació “exigeix” un Pla d'Ocupació amb “actuacions i pressuposts” per donar “oportunitats” als “millors” empresaris i treballadors, ha manifestat el diputat popular.

Per a Huguet, el Govern balear està “improvisant mesures” davant la crisi econòmica, el que segons la seva opinió no facilitarà la creació i consolidació d'empreses i de llocs d'ocupació a les illes.

Avui mateix, després de la publicació de les dades de l'atur (que ha disminuït el febrer un 0,11 per cent respecte a gener i augmentat l'últim any un 53,8 per cent), CCOO ha criticat els dos mesos de retard en l'elaboració i consulta amb els agents socials i econòmics del Pla d'Ocupació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.