algo de nubes
  • Màx: 20.11°
  • Mín: 13.93°
19°

UM serà decisiva a Urbanisme

El PSIB es compromet amb UM a traslladar la majoria del ple a la Comissió per evitar que dilluns el Pacte voti per separat. El Bloc avisa que això s'ha de consensuar

Unió Mallorquina tornarà a ser decisiva, com sempre ho havia estat fins ara, a la Comissió d’Urbanisme del Consell, l’òrgan que té la darrera paraula en les decisions urbanístiques més importants de Mallorca. Aquest és el compromís que assumiran els socialistes per evitar que UM es desmarqui de la resta de socis del Pacte i voti amb el PP en el ple de dilluns.

Arran de la polèmica per la votació sobre Son Baco a la darrera Comissió d’Urbanisme, en la qual UM i el PP votaren en contra d’aturar el projecte de Campos i no guanyaren la votació, UM es queixà perquè el seu vot no hi era decisiu quan sí que ho és en el ple. En vista d’això, el PP registrà una moció per traslladar a la Comissió la proporció del ple, en el qual el PP i UM sumen majoria. La moció s’ha de debatre dilluns i UM tenia intenció de votar-hi a favor.

Ara el PSIB negocia amb UM perquè el Pacte es mantingui unit en el ple de dilluns. Tot i que les negociacions no estan tancades, el PSIB es comprometrà amb UM a canviar els equilibris de la Comissió d’Urbanisme per traslladar-hi la proporcionalitat que hi ha en el ple, i a fer-ho en la reforma del reglament del Consell, que es vol aprovar enguany.

Les negociacions, que han de durar tot el cap de setmana, poden conduir a esmenar la moció del PP perquè tots hi puguin votar a favor, o poden dur a rebutjar-la.

"Mans lliures" del Bloc

El Bloc, el tercer soci del Pacte, avançà ahir que el Pacte ha de votar en contra de la proposta del PP i advertí que, si UM vota amb el PP, ells tindran "les mans lliures" per votar el que vulguin. També deixà clar que la composició de la Comissió és un acord fruit del Pacte i, encara que no s’oposa a renegociar aquest punt, creu que no pot ser revisat unilateralment per UM aprofitant la moció del PP, sinó que s’haurà de consensuar. A més, diuen que això obre la porta a altres modificacions.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.