algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.66°
17°

Els primers 5 milions

Les obres vinculades al projecte de reforma de la platja de Palma començaran a partir de l'any que ve amb recursos de la Conselleria de Turisme i de Turespaña. Es faran al marge del consorci dirigit per Margarita Nájera i consistiran en la millora dels serveis urbans i els espais públics de la zona

Per alguna cosa s’ha de començar, i en el cas de la reforma de la platja de Palma s’agrairan els fets després d’anys de paraules. El conseller de Turisme, Miquel Nadal, anuncià ahir que el seu departament signarà de manera imminent un conveni amb Turespaña –l’organisme estatal per a la promoció turística– per destinar cinc milions d’euros a inversions per a la millora d’infraestructures de la zona.

Nadal explicà, després de la reunió del Consell de Govern, que les dues administracions aportaran 2,5 milions d’euros cadascuna amb càrrec pressupostari a l’exercici d’enguany, encara que les obres es començaran a fer a partir del 2009. Aquestes "primeres inversions importants", com subratllà el responsable de Turisme, es destinaran a actuacions en serveis urbans i espais públics com ara la millora dels carrers en general, el clavegueram i el soterrament de contenidors.

Aquesta primera actuació, segons assenyalà Nadal, no es farà a través del Consorci per a la reforma de la platja de Palma, presidit per la socialista Margarita Nájera. Argumentà que, si no es fes d’aquesta manera, el Consell de Mallorca i els ajuntaments de Palma i Llucmajor, com a membres d’aquest organisme, es veurien obligats a fer aportacions econòmiques que l’actual situació no els permet per la seva "poca capacitat econòmica".

El conseller de Turisme no aclarí si aquest "esforç extraordinari" per començar actuar a la platja de Palma prové de partides pressupostàries per a altres conceptes que no s’han executat enguany. Fins ara no es preveia la intervenció en el projecte de Turespaña, que s’ha de recordar que es tracta d’un organisme dedicat a la promoció exterior de les destinacions turístiques.

En qualsevol cas, Nadal explicà que el president del Govern, Francesc Antich, havia donat el seu vistiplau per a la signatura del conveni a fi de poder començar les obres tan aviat com sigui possible. També apuntà que aquestes tasques es començaran a fer a partir del document de les anomenades "101 mesures" per a la platja de Palma, sobre el qual s’ha estat treballant els darrers anys.

Subvenció i manifestació

Per altra banda, la portaveu i consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, anuncià la concessió d’una subvenció de 203.190 euros a Air Europa perquè desenvolupi cursos de formació a persones en situació d’atur, amb el compromís que la companyia contractarà almanco el 60% de l’alumnat després del cicle formatiu.

Amb relació a la manifestació convocada avui pels sindicats en el sector aeri, Barceló digué que el Govern "comparteix" la preocupació pels "moments molt difícils". A més, volgué subratllar que tant el seu departament com els de Turisme i Mobilitat estan desenvolupant un pla d’actuacions que permeti garantir el major nombre de llocs de treball i recordà el recent acord per recol·locar uns 200 treballadors de Furura.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Miquel, fa mes de 15 anys
No es diu la platja de Palma, es diu S´ARENAL.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente