algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

Reunió sense Pastor

Estaràs convoca els tres candidats al congrés insular del PP per calmar els ànims, però només hi van Rotger i Ferrer

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, convocà ahir a un dinar a la seu del partit els tres candidats al congrés insular de dissabte, però a l’encontre finalment només hi assistiren Joan Rotger i Joan Ferrer. Antoni Pastor, enfrontat obertament amb la direcció del partit encapçalada per Rosa Estaràs, decidí no assistir-hi per considerar que només està trobant entrebancs, posats des de la cúpula, per presentar la seva candidatura.

La intenció d’Estaràs era precisament calmar els ànims amb vista a l’elecció de dissabte i, de manera especial, reclamar als tres aspirants que sigui quin sigui el resultat, a partir de l’endemà es tanquin files entorn del guanyador per mantenir la unitat interna, que ara veu en perill. Pastor ja ha rebutjat d’alguna manera aquest escenari després que dilluns apostàs per dur a terme un congrés extraordinari del PP balear per "reforçar la direcció" i escollir el candidat a les properes eleccions. Un atac implícit a Estaràs i al seu actual equip més enllà del congrés insular.

La posició del batle de Manacor ha provocat incertesa a les files populars. L’exsecretari general José María Rodríguez, clau en aquest procés després d’haver fet valer el seu pes intern per donar suport al candidat Joan Rotger, intercedí ahir en l’enfrontament parlant amb Pastor en el Parlament i li demanà que relaxi els seus posicionaments. El manacorí sap que Rodríguez va ser clau perquè a Palma no aconseguís els avals que esperava amb el suport de Catalina Cirer.

Joan Ferrer serà el tercer

Joan Ferrer, portaveu del PP a Capdepera i defensor de les tesis de Carlos Delgado, assegurà després del dinar amb Rosa Estaràs i Joan Rotger que ja disposa dels avals suficients —172— per presentar-se dissabte com el tercer candidat al congrés. Fins ara s’havia posat en dubte que aconseguís els suports sol·licitats. En declaracions a aquest diari també va mantenir que la seva intenció és presentar la candidatura a la votació del congrés en qualsevol cas i no pactar amb cap altre candidat, tal com s’ha especulat a les files populars en els darrers dies. Que Ferrer es presenti pot acabar amb bona part de les possibilitats de Pastor ja que l’anomenat vot crític a la direcció es dividirà en benefici del candidat oficialista, el batle de Selva, Joan Rotger.

Sobre la candidatura de Ferrer ha sorprès que tot i presentar-se des del primer dia com el candidat del sector afí a Carlos Delgado, el batle de Calvià no ha fet cap manifestació pública en què li doni suport, ni a ell a la seva candidatura. Al contrari que el calvianer en el passat congrés autonòmic, Ferrer no s’ha enfrontat a la direcció.

Preocupació perquè els resultats ofereixin un escenari de gran divisió interna

Destacats membres del PP presents ahir al Parlament comentaren la seva preocupació perquè els resultats del congrés insular de dissabte ofereixin un escenari de gran divisió interna al partit. Amb la presentació de fins a tres candidats i l’ambient escalfat amb què s’arriba, es pronostica que el guanyador —i el màxim favorit continua sent Joan Rotger— pot sortir amb menys del 50% dels vots.

D’aquí també que la presidenta Rosa Estaràs i el seu equip estiguin multiplicant els esforços perquè l’endemà del congrés la divisió no es mantingui. La petició de Pastor per dur a terme un congrés extraordinari del PP balear ha encès alguns nervis tot i que la direcció sap que en manté el control. En aquest ambient, ahir es deixaren veure en els passadissos del Parlament tres dirigents que donen suport a Antoni Pastor: la presidenta del PP de Palma, Catalina Cirer; l’exportaveu Miquel Ramis, i el batle de Montuïri, Gabriel Matas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.