algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Emocionat adéu amb crítiques al PP

Catalina Soler: "No he sentit ningú de la direcció del partit al meu darrere si no era per fer travetes"

I tant, que esclatà. Ho féu en plors i en acusacions. Catalina Soler deixà ahir el càrrec de portaveu del PP i el seu lloc en el comitè de direcció del partit amb dures crítiques contra la nova cúpula dels populars, encapçalada per Rosa Estaràs. "Ara mateix o no hi ha ningú al darrere o, si hi és, és per posar-te travetes", digué la ja exportaveu en roda de premsa. Hi arribà intentant evitar els plors que li brollaven després de presentar la seva renúncia a la reunió del comitè de direcció.

Soler justificà la seva decisió per dos motius principals, com ja s’avançà ahir. En primer lloc, per una "pèrdua de confiança" en ella per part de la direcció del PP balear i en segon perquè en el desenvolupament de la seva tasca com a portaveu des de fa tres mesos ha comprovat que dins el partit no existeix "cap estratègia de comunicació coordinada". "T’indiquen allò que has de dir en una compareixença per després desmentir-te", digué. "Tot allò que jo he dit ha estat per ordre directa de la direcció del partit", afegí.

L’exbatlessa de Felanitx reconegué que els fets entorn de la seva roda de premsa de dilluns per comunicar el posicionament del PP sobre la condemna a Lluc Tomàs han estat "la gota que ha fet vessar el tassó". Com ha anat explicat aquest diari, des de la direcció popular es qüestionà obertament la seva intervenció, encara que ella defensa que digué amb exactitud el que li havien traslladat mentre la cúpula mantenia una reunió a la mateixa seu del partit. L’explicació és que aleshores el batle de Llucmajor encara no havia acceptat dimitir. Una dura crítica de la direcció contra la portaveu reproduïda a la secció No vagi per dit de l’edició de dimecres de dBalears desencadenà que Soler decidís plegar.

Judici i congrés insular

Al principi de la seva intervenció d’ahir, Catalina Soler volgué negar "amb rotunditat" que els seus motius per abdicar fossin aquests altres dos: l’imminent inici del judici oral pel cas Cavallistes, en el qual es troba acusada d’un presumpte delicte per falsedat documental i s’enfronta a una pena d’inhabilitació amb deu càrrecs més del PP ni que vulgui afavorir "l’estratègia d’algun dels candidats a la presidència del PP de Mallorca". Encara que evità fer-ho en el seu lloc de portaveu, la felanitxera ha donat suport explícit a Antoni Pastor, batle de Manacor i que recentment també ha renunciat al seu càrrec a la direcció, amb vista al congrés de dia 29.

Aquests dos possibles motius desmentits per Soler són precisaments els que dins la direcció del PP balear es consideren les vertaderes raons de la seva dimissió. Vinculen les seves crítiques a la propera realització del congrés insular, en la mateixa direcció que les ha llançades el candidat Antoni Pastor. Des de la cúpula també s’apunta que la diputada ha patit la pressió de desenvolupar la seva tasca de portaveu sota diverses imputacions judicials. En qualsevol cas, va ser la mateixa Rosa Estaràs qui la va escollir el mes de juliol per a aquest càrrec en una nova etapa del PP que ja es preveia complicada pels continuats casos de corrupció. La manca d’estratègia apuntada ahir per Soler és una visió compartida avui dia entre la majoria de dirigents populars.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Regomira, fa mes de 15 anys
Val més un pè de na Carraixeta que tota l´encarnadura den Delgado
Valoració:3menosmas
Per rafel floreta, fa mes de 15 anys
lletga i dolenta,de que et va servir que amb els doblers nostres te operares es nas......by by by.....a veure si no et veim mes i meins per flanitx malgrat la haguis destrosat.
Valoració:11menosmas
Per maria, fa mes de 15 anys
no es del nostres aixi es que deia na carrixeta quant algu necesitava alguna cosa(legal)..ara els seus de tot i molt..apartaments devant el syp de porto colom.etcf.etc
i ara catalineta que faras...trotaras amb els cavallistes i ancara es de millors que ha fet..saps que nhas fet de desastres a felanitx..dolenta i mentidera..no et mereixes ni una "escultura"...
Valoració:8menosmas
Per maria, fa mes de 15 anys
ara plorar..per lo que ha fet a felanitx pot plorar,mentidera.segur que no dimitix de diputada..si per doblers fa el que sigui..adeuuuuuuuuuuuuuuu
Valoració:4menosmas
Per Pere, fa mes de 15 anys
UM hauria de treballar molt més fort del que ho fa per integrar en el seu si els sectors més mallorquinistes del PP. No estan fent gens bé la seva feina, els d'UM. Tenen un espai immens per créixer i no l'estan aprofitant.
Valoració:2menosmas
Per possibilista estadístic, fa mes de 15 anys
A mem quan es xapa per enmig el PP... no li falta molt... per una banda, la dreta extrema i fatxa (Delgado i companyia) i per l'altra una dreta espanyola pero regionalista (Rotger, Font,...), i després els despistats que quedarien que entrarien en un partit o en l'altra. Després, en un futur llarg, aquesta part més autòctona del PP es fusionaria amb UM (es veuria venir que seria així). També succeiria una cosa semblant amb el PSM, que acabarà xapant-se: una part anirà amb EU i Verds formant una espècie d'Iniciativa a la balear, i s'altra anirà amb ERC i Entesa per seguir l'herència de sempre d'un nacionalisme d'esquerres sobiranista. Amb això tindrem un panorama molt semblant al de Catalunya, agradi o no:

POSIBILITAT A)
PP més autòcton, partit nou a l'estil de Ciutadans català, PSIB-PSOE, Bloc Nacionalista (PSM-ERC-Entesa), "Iniciativa" (PSM-EU-Verds).

POSIBILTAT B)
PP més espanyolista, partit nou a l'estil de CiU, PSIB-PSOE, Bloc Nacionalista (PSM-ERC-Entesa), "Iniciativa" (PSM-EU-Verds).

Això es el que hi ha. No ho dubteu.
Valoració:9menosmas
Per federeliste, fa mes de 15 anys
Sí,amic Mallorquí,els llevas la prepotencia i aterrisen el món dels mortals i aleshores s'endonen que són no com els altres,sino,que són del pitjor del génere humà.
Valoració:3menosmas
Per ja, fa mes de 15 anys
Ni de lloro, saps fer.
Valoració:2menosmas
Per bunyolina, fa mes de 15 anys
Vos convid a venir a Bunyola un dia de plenari -ets altres dies no hi és mai, i això que és regidor de governació- per veure lo 'eficaç' i 'de cap fred' que és en Guillem Estarellas. Demanau-li-ho a n'Andreu Bujosa (regidor d'ERC), o a qualsevol persona de Bunyola.

Allà és un homo molt estimat: gràcies a ell, el PP s'enfonsarà.
Valoració:1menosmas
Per katakleenex, fa mes de 15 anys
Catakleenex, no em fas cap llàstima.

El vostre partit ha deixat l'illa fet un desastre i al límit del colapse ecològic i económic. El vostre lloc és a la presó.

Ara ens diràs, amb llàgrimes als ulls, que les purgues internes no et venen de nou?
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente