algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

A concurs públic la gestió de les 54 depuradores per 5,5 milions d'euros

Les empreses adjudicatàries es faran càrrec de les estacions per un període de dos anys, que es pot prorrogar fins a quatre més. Per Medi Ambient, aquesta és la manera més econòmica

La Conselleria de Medi Ambient ha tret a concurs públic la concessió del funcionament de les 54 plantes depuradores d’aigües fecals de Mallorca amb un preu de licitació màxim de fins a 5,5 milions d’euros, segons informaren ahir fonts del mateix departament. L’Agència Balear de l’Aigua i de la Qualitat Ambiental preveu que el procés acabi el 31 de març i dia primer d’abril les empreses adjudicatàries ja començaran a desenvolupar la tasca per garantir que les aigües residuals de tots els nuclis de població siguin depurades.

Les empreses concursants optaran a gestionar, en un lot tancat, les depuradores d’una de les set comarques administratives amb què Medi Ambient divideix l’Illa. És a dir, una empresa determinada s’ha de fer càrrec de, posem per cas, la zona MA II, que inclou totes les depuradores que depenen de la gestió del Govern a la comarca del Llevant, més la de Son Serra de Marina (al municipi de Santa Margalida). Segons informaren les fonts esmentades, "la Conselleria es decanta per aquesta opció de gestió perquè és la més econòmica". S’ha de tenir en compte que a cadascuna de les plantes "fa feina un gran nombre de personal que inclou enginyers, tècnics i peons".

Bombejos

Segons Margalida Miquel, gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, la concessió es farà per un període de dos anys, que serà prorrogable a quatre anys més. "En aquests moments, –explicà Miquel– la majoria de nuclis de població tenen cobertes les necessitats pel que fa a aquestes infraestructures. Els pobles que no en tenen estan units a depuradores properes mitjançant estacions de bombejos". A hores d’ara, només resten sense tenir-ne el Port del Canonge (Banyalbufar), la Calobra (Escorca) i el llogaret de les Coves (Santa Eugènia). Segons la gerent de l’Agència, "es voldria construir aquestes plantes tan aviat com sigui possible, però els tràmits administratius són molt llargs". Sembla ser, per tant, que no podrà ser durant aquesta legislatura.

El que sí que avançà Miquel és que les obres d’ampliació de la depuradora d’Alaró ja estan en procés de tramitació. La gestió de les plantes de Palma, Calvià, Manacor i Alcúdia no participen en aquest concurs perquè són de gestió municipal i depenen directament dels ajuntaments. Allò que sí inclou el procés d’adjudicació és la gestió dels 180 bombejos repartits per tot el territori, que empenyen les aigües residuals cap a les estacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.