nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El Govern diu que prioritzarà l'assistència sanitària davant el coneixement del català

Barceló entén que és «fonamental» que els sindicats entenguin que cal complir la Llei de Normalització Lingüística

La portaveu del Govern, Joana Barceló, ha recalcat avui que en la contractació de personal mèdic en la sanitat pública, l'Executiu «prioritzarà» l'assistència sanitària davant el coneixement del català, si bé ha recordat que el Decret que regularà l'accés a una plaça en el sistema sanitari de Balears ha d'ajustar-se a la Llei de Normalització Lingüística, «aprovada per unanimitat en 1986».

Després de la reunió del Consell de Govern, Barceló ha remarcat que en l'esborrany del citat Decret, que va ser presentat el passat 14 d'octubre per l'Ib-Salut a la Taula Sectorial de Sanitat, «queda clar» que els metges i infermeres «no han d'acreditar de manera prèvia el coneixement del català» a l'hora d'accedir a una plaça.

«La necessitat d'acreditar prèviament el català no existeix, sinó que es dóna un termini de dos anys perquè els metges i infermeres puguin adquirir uns nivells d'aquesta llengua que són molt bàsics», ha indicat, referint-se al Nivell B. Barceló ha confiat en què es puguin arribar a acords amb els sindicats que ahir es van concentrar davant el Consolat de Mar en rebuig del citat Decret.

Tot i això, ha apuntat que és «fonamental» que els sindicats entenguin que cal complir la Llei de Normalització Lingüística, tot i que va insistir que l'objectiu de l'Executiu autonòmic és «prioritzar l'assistència sanitària per damunt de qualsevol altra consideració, com la justificació del català, a l'hora de contractar personal mèdic i d'assistència».

Finalment, Barceló ha ressaltat que tots els decrets que aprovi el Govern, referits a contractació pública, s'han d'ajustar a la Llei de Normalització Lingüística, després que es derogués el Decret que eximia del compliment d'aquesta normativa. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lleonard, fa mes de 15 anys
El dia que aquest govern "de Progrés" en faci una de progressista haurem d'armar un bon sarau, perquè semblen peperos a matar...
Valoració:0menosmas
Per Durruti, fa mes de 15 anys
Des del moment que la Comunitat Autònoma té la comepetència de la sanitat pública, els metges i altre personal sanitari tenen la condició de funcionaris/contractats/interins o el que sigui d'aquesta comunitat, per la qual cosa han de saber català com tots els eltres empleats de la nostra Comunitat Autònoma.
No entenc com per una cosa tan simple es fa aquesta demagògia barata, i es cau en el garbellet que han parat aquests demagogs espanyolistes del PP i del PSOE, ja el veis a n'en Xisco, quin babau!, o tal vegada no és tan babau i el que fa es servir al seus amos i senyors que són en Zapatero i la monarquia espanyola.
Valoració:-1menosmas
Per Antoni, fa mes de 15 anys
Pareix que la portaveu del Govern Antich no entén, o no vol entendre, que una assistència sanitària així com cal ha d'anar acompanyada d'un domini de les dues llengües oficials per part dels professionals que es dediquen a la Sanitat. Jo no pag imposts perquè en haver d'anar al metge no pugui dir que "tenc mal de coll" o que "m'he fet mal a l'esquena". Quin sistema sanitari és aquest, que et pot denegar ajuda si no parles al personal que en depèn així com ell voldria, o sigui "en la lengua del imperio"? Em sembla, d'altra banda, una actitud ben egoista i totalment insolidària cap als pacients la dels metges s'han manifestat avui davant el Consolat contra el deure d'aprendre català. On arribarem? Vos imaginau que el Col·legi de Metges de Múrcia s'oposàs a l'exigència de coneixement de castellà per part d'especialistes que arribassin d'altres països? I el Govern murcià, posem per cas, pensau que comportaria que hi hagués cap metge de la sanitat pública que només s'expressàs en rus? Quines animalades, que hem de sentir! Quin poc sentit comú! Quines ganes de tocar els nassos!
Valoració:2menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 15 anys
Se du més de vint anys amb axò de la normalisation. Tots el professionals han de sebre el balear i el qui no ho sàpiga refusad. La política ha de esser clara i contundent, res de caràcter mercurial que ho corromp tot.
Valoració:-1menosmas
Per Es boveret, fa mes de 15 anys
Justament ahir El Periódico publicava això: "Abans de trepitjar terra francesa, els immigrants no només hauran de conèixer la llengua de Molière, sinó també els símbols de la República, especialment La marsellesa, l'himne nacional. La decisió ha estat anunciada pel ministre d'Immigració, Brice Hortefeux, en unes jornades celebrades a la ciutat de Vichy, ubicada al centre de França.". Quina coincidència!
Valoració:1menosmas
Per Somera Vella, fa mes de 15 anys
Primera baixada de calçons.
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente