cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Més de 360.000 persones de Balears podran accedir a habitatges de protecció oficial de preu concertat

Amb aquesta mesura, que estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2009, el Ministeri pretén donar sortida a l'estoc d'habitatges sense vendre

Unes 366.900 persones de les Balears podran adquirir de manera excepcional habitatges de protecció oficial (HPO) de preu concertat, després que el Govern hagi elevat el límit de renda mensual per a la compra d'un immoble protegit. Amb aquesta mesura, que estarà en vigor fins al 31 de desembre de 2009, el Ministeri pretén donar sortida a l'estoc d'habitatges sense vendre i facilitar la seva compra a les famílies de renda mitjana.

Així, podran adquirir habitatges protegits de preu concertat aquells adquirents amb ingressos familiars que no excedeixin 7 vegades l'Indicador Públic de Rendes d'Efectes Múltiples (Iprem), de manera que aquelles persones que tinguin un salari brut anual igual o inferior a 49.000 euros podran optar a un habitatge de preu concertat, segons preveu el pròxim Pla Estatal per al període 2009-2012, encara en fase d'esborrany.

El Pla preveu una sèrie de disposicions transitòries destinades, entre d'altres objectius, a absorbir l'estoc d'habitatges acabades sense vendre -que podria assolir el milió al tancament del 2008-, de manera que puguin ser adquirides a preu concertat, la categoria més cara de les de règim de protecció.

Segons l'esborrany, es consideraran com acabades i podran ser qualificades com habitatges protegits de preu concertat aquells habitatges lliures que disposessin de llicència d'obra abans de l'1 de setembre del 2008.

A més, el Pla preveu flexibilitzar encara més la possibilitat de considerar com habitatges usades, a efectes de la seva adquisició protegida, els habitatges lliures ja acabades sense necessitat d'esperar un any per considerar-les usada.

Aquestes disposicions es complementaran amb la línia de préstecs que destinarà l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) als promotors que decideixin posar els seus habitatges acabades al mercat del lloguer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.