algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
22°

El diputat popular de Formentera es fa pregar

Antich puntualitza a Estaràs que just té 28 diputats sense comptar-hi Mayans, d'AIPF

El diputat de l’Agrupació Independent Popular de Formentera (AIPF), Josep Mayans, vol aprofitar la inestabilitat parlamentària generada arran de la imputació del diputat Bartomeu Vicens per aconseguir més rellevància política. Una vegada que han estat representants de les mateixes forces del Govern els qui s’han manifestat partidaris de cercar el seu suport per evitar el de l’exportaveu d’UM, Mayans ha decidit fer-se pregar. Després de reunir-se amb el president Francesc Antich al Consolat, el polític d’AIPF es mostrà disposat a oferir el seu suport a l’Executiu sempre que s’arribi a un acord sobre els pressuposts de 2009 respecte a l’illa de Formentera. Advertí, però, que es parteix d’una "situació de sota zero".

Mayans viu un moment singular a la Cambra autonòmica. De fet, representa la marca electoral del PP a l’illa de Formentera –algú apuntava ahir el cas d’UPN–, però integra el grup mixt per obtenir més representació. Al principi de la legislatura també manifestà que aniria per lliure, però en molt poques ocasions s’ha arribat a desmarcar al Parlament del vot del PP. En tot cas, Antich aprofità durant el ple d’ahir, després de reunir-se amb Mayans, per puntualitzar a Rosa Estaràs que el grup popular té just "28 diputats i no 29 com diu vostè", deixant-ne fora el d’AIPF. Estaràs reclamava tenir els mateixos diputats que el Govern sense Vicens.

Audiència en el Consolat

En una mena de festeig, el diputat d’AIPF, Josep Mayans, fou rebut ahir en audiència al Consolat de la Mar pel president del Govern, Francesc Antich. En principi, l’encontre es justificà per la ronda de contactes que Antich ha mantingut aquests dies amb els portaveus parlamentaris per garantir l’estabilitat a la Cambra, però només la reunió amb Mayans s’ha fet a la seu del Govern i ha tingut tanta transcendència. Al marge d’això, l’AIPF no vol que l’ampliació del grup mixt amb els diputats d’UM llevi representació a les comissions parlamentàries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.