algo de nubes
  • Màx: 13.6°
  • Mín: 7.77°
13°

CCOO acusa Medi Ambient de posar traves a la legalitat

El sindicat avisa que “baldament la Conselleria canviï la instrucció de Font, encara impedeix que els agents presentin denúncies al fiscal”

CCOO denuncià ahir de manera pública que la Conselleria de Medi Ambient, al capdavant de la qual es troba Miquel Àngel Grimalt (UM), "posa traves a la legalitat quan pretén canviar la instrucció de l’exconseller Font sense llevar els filtres que decideixin quines denúncies passen a la Fiscalia". "No és que diguem que l’esborrany d’instrucció que ens ha mostrat Medi Ambient sigui il·legal. Allò que deim és que un manament que implica que un agent de Medi Ambient hagi de demanar el consentiment d’un funcionari designat per un director general és un entorpiment de la legalitat", assegurà Javier Luna, secretari general de la federació de treballadors de les administracions públiques de CCOO.

Segons Francisco Javier Cabezos, coordinador estatal de tècnics de Medi Ambient de CCOO, "la manera com han de treballar els agents a Balears és del tot insòlita si es compara amb la resta de comunitats". Cabezos explicà que els membres rurals de Catalunya o els forestals de Galícia tenen competències plenes per trametre a la Fiscalia aquelles denúncies que comporten una presumpta falta. "La justícia ha de treballar de la mà dels agents. Qui és un funcionari per decidir si una denúncia ha d’anar o no al fiscal? –es demanà Cabezos. Quan un agent que té competències de policia judicial posa una determinada demanda, ho fa perquè sap que hi ha un presumpte delicte".

CCOO també denuncià que el nombre d’agents que hi ha a Balears és el més minoritari de tot l’Estat. Per això, el sindicat demanà que "s’incrementi en més del doble el nombre d’efectius i que és passi dels 53 agents que hi ara a un poc més d’un centenar". "Si no hi ha agents a bastament, no es pot garantir la protecció del medi ambient", va indicar Javier Luna. Una altra de les reclamacions és que es creï un departament per centralitzar les denúncies i que no estiguin escampades en direccions generals diferents.

Advocacia de la Comunitat

La Conselleria de Medi Ambient féu saber ahir horabaixa, a través d’un comunicat, que "la instrucció s’ha adoptat en funció d’un informe de l’Advocacia de la Comunitat Autònoma". L’esmentat document diu que els agents de Medi Ambient "a títol personal poden denunciar els fets que considerin delictius, però, si ho fan en qualitat de funcionaris de la Comunitat Autònoma, s’han de subjectar a les normes de procediment de l’Administració autonòmica". Segons la Conselleria "els sindicats UGT, UDSO i CSIF hi han manifestat el seu acord. L’STEI-i ha demanat més temps per estudiar-lo i només CCOO hi ha mostrat discrepàncies".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Aurelio, fa mes de 15 anys
Quina puta vergonya, això que fa en Grimalt!

GRIMALT = FONT

Aurelio
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente