nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Diputats, corrupció i periodistes als jutjats

Ahir fou un dia molt intens per als professionals de la informació que es traslladaren a via d'Alemanya. Comença a ser habitual que la informació política sigui als tribunals, però aquest cas fou més gros

Els jutjats de Palma foren ahir presos pels periodistes, ansiosos de veure entrar-hi dos diputats i, també, presumptes corruptes de Mallorca. Aquest fet no hauria de ser notícia a una illa on cada dia és més usual que el gruix de la informació política es produeixi als tribunals, però ahir la cosa fou més grossa. Dos diputats del Parlament acudiren a l’avinguda d’Alemanya per declarar com a imputats en sengles casos de corrupció. El desplegament mediàtic no quedà per sota de les expectatives.

El primer que hi arribà fou Josep J. Cardona, devers les 9.15 hores, i molts periodistes es perderen la seva arribada. Entrà escortat per Gabriel Estarellas i María José Frau, que segurament contribuïren a la seva postura grisa, tranquil·la i seriosa. El PP, de moment, li dóna suport. Dos agents de la Policia impedien l’accés al corredor on està la sala en què declarà Cardona. Per això, després d’entrar, l’exconseller quedà amb el seu misser apartat dels flaixos i dels focus.

Mentrestant continuaren arribant-hi periodistes i càmeres, que ocuparen el replà de la segona planta de l’edifici, on era Cardona, i el de la tercera, on declararen els tres imputats del cas Son Oms. Entre ells hi era el personatge més esperat del dia, el portaveu d’UM al Parlament, Tomeu Vicens. No es féu esperar. Passades les 9.30 hores, tothom sabia que Vicens no trigaria gaire a arribar als jutjats, juntament amb la seva dona, Antònia Martorell, i Elisabeth Diéguez, les altres dues imputades. Només un pis els separava de Cardona.

Una gran gernació de redactors, fotògrafs i càmeres de televisió se situaren a la porta de tribunal per formar el comitè de benvinguda que s’ha fet habitual als jutjats de Palma. Amb tot, hi ha gent que encara pregunta "què passa?". A les 10 comparegué Vicens i començaren les curses i empentes. El diputat entrà a l’ascensor sota una mar d’objectius. Martorell i Diéguez, que havien pujat a peu, gairebé no podien passar entre els periodistes i el cap de seguretat dels jutjats hi hagué d’obrir pas. Després se n’encarregaria la Policia, que hi era de reforç.

Ja en la sala de declaracions, els periodistes iniciaren la guàrdia, que es féu llarga. El tedi afectà tothom i només la sortida dels imputats reactivà els professionals dels mitjans. Així fou el dia d’ahir als jutjats: només un sostre separava el del PP del d’UM mentre donaven compte al jutge. Una bomba informativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.