cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Thomàs diu que el programa d'història digital compartida a Balears està “avançat”

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, va destacar la política que està emprenent l'arxipèlag per introduir avenços en Tecnologies d'Informació i la Comunicació (TIC), com és el fet de formar part del programa d'història digital compartida, un projecte que està “molt avançat” a les illes.

En declaracions a Europa Press, va expressar que diverses comunitats autònomes estan desplegant el desenvolupament de les TIC en els seus respectius serveis de salut, com és el cas de les Balears. Thomàs es va referir així al projecte pilot que desplegaran vuit comunitats autònomes per mesurar la compatibilitat de la història clínica digital.

El ministre de Sanitat i Consum, Bernat Soria, va destacar recentment que Balears, Catalunya, Castella i Lleó, Múrcia, La Rioja, País Valencià, Cantàbria i Andalusia participaran en la posada en marxa d'aquest marc d'intercanvi d'informació.

El conveni preveu que les dades rellevants necessàries per a l'atenció sanitària de qualsevol pacient siguin accessibles des dels centres d'atenció primària, hospitals i la resta de serveis de salut de tot l'Estat, i forma part del projecte Història Clínica Digital del Sistema Nacional de Salut, que el Ministeri va començar a implantar el 2006.

D'aquesta manera, les vuit comunitats que participen en aquesta iniciativa començaran a intercanviar dades dels pacients a través de la xarxa de comunicacions del Ministeri de Sanitat, que permetrà buscar i consultar informació de cada una de les comunitats, amb independència del format digital en el qual s'hagin emmagatzemat.

RECEPTA ELECTRÒNICA

Preguntat sobre l'impuls desplegat en la comunitat per a l'impuls de les TIC, Thomàs va remarcar que un altre dels programes destacats a les illes és el de la recepta electrònica. “Aviat la tindrem implantada al 100%”, va emfatitzar el conseller de Salut i Consum del Govern.

Sobre l'aplicació de la història compartida entre comunitats, el màxim responsable del Govern en matèria de salut va subratllar la importància tant el “fer compatibles els sistemes dins de la comunitat autònoma com el posar-se d'acord en l'ús de la informació que puguin tenir les diverses autonomies”.

“Tots tenim ciutadans que viatgen a l'estranger i també al nostre país i en un moment determinat pot ser important que el professional que hagi d'atendre a un dels nostres ciutadans pugui tenir les informacions bàsiques sobre el seu estat de salut”, va explicar el conseller per assegurar la millora en la prestació de serveis que suposa el fet de compartir informació entre autonomies.

“El que intenta és posar informació als professionals d'aquell mallorquí que es traslladi de vacances a Andalusia, Astúries o on sigui, que si té un contratemps o un motiu d'assistència sanitària tingui un conjunt de dades que puguin estar disponibles en d'altres comunitats autònomes”, va postil·lar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.