algo de nubes
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
31°

A la fi, el conveni pel tren ja està firmat

Antich anuncia que ha signat l'acord amb la ministra Àlvarez 'a distància' i el Govern tindrà l'encomanda de gestió dels projectes

Després d’anys d’espera, Balears ha pogut signar a la fi un conveni amb l’Estat per fer importants inversions pel transport en tren a Mallorca. La Comunitat té assumides les competències en matèria ferroviària des de la dècada dels anys 80, però la dotació econòmica havia estat fins ara pràcticament nul·la.

El president del Govern, Francesc Antich, anuncià ahir que dijous passat signà amb la ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, el conveni acordat abans de l’estiu per valor de 443,75 milions d’euros fins a l’any 2011. Balears tindrà l’encomanda de gestió dels projectes prevists, pels quals la Conselleria de Mobilitat ja té avançats els avantprojectes.

Segons explicà Antich, "per problemes d’agenda" la firma del conveni no es va poder fer de manera simultània i ‘cara a cara’ entre ells dos, sinó que va ser el secretari de Presidència, Bartomeu Llinàs, qui s’encarregà de traslladar el document per a la signatura conjunta.

En qualsevol cas, la materialització del conveni es produeix després que en les darreres setmanes diversos consellers d’Antich i també la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, s’hagin queixat públicament del tracte rebut per part de la ministra Àlvarez.

El principal front pendent ara amb el Ministeri de Foment és posar en marxa d’una vegada el conveni de carreteres, signat el setembre de 2007, i resoldre als tribunals el pagament dels 333 milions pendents dels convenis executats pel PP.

Ahir, el president Antich subratllà "el compromís del Govern de l’Estat de reparar injustícies anteriors" comeses amb Balears i qualificà la firma del conveni del tren de "molt oportuna", perquè "permetrà multiplicar la inversió i la creació d’ocupació en un moment en què les Illes ho necessiten".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per liona, fa mes de 13 anys
Mariano: mariano moreno, cantinflas
Valoració:1menosmas
Per Pau, fa mes de 13 anys
Sempre n'hi ha que es queixen del tren... els que no el fan servir mai! El tren estructura el territori, permet el desplaçament de molta gent alhora i té un consum energètic acceptable. Les freqüències sempre es poden millorar. El temps de trajecte, també. Però el que es fonamental, primer, es retornar a l'illa una xarxa que arribi als principals nuclis de població. I això costa molts doblers i molt de temps. Però és una opció que mira al futur. Quan el trajecte en vehicle privat es multipliqui per quatre o per vuit, no tothom podrà satisfer els seus desitjos de mobilitat amb un cotxe... i val més anar-ho pensant ara que demà.
Valoració:2menosmas
Per Mariano, fa mes de 13 anys
El gobierno de las Islas Baleares está totalmente cegado con el ferrocarril no sé si es porque son las únicas competencias que tiene sobre el transporte terreste ya que el tema de las carreteras está en manos del Consell y aunque sean del mismo color, las competencias son las competencias. Yo no me meto contigo si tu no te metes conmigo.

El Consell ha decidido hacer el segundo cinturón en Palma.
El Govern ha decidido hacer vías para que pasen los trenes.
La cuestión es constuir.

Estamos en un buen momento para construir. Las crisis son excelentes oportunidades para que los estados o en nuestro caso instituciones por competencias, puedan justificar inversiones aberrantes en infraestructuras públicas porque hacen un bien a la sociedad dando trabajo y reactivando la economía, por supuesto. Y gracias a la crisis, como invertir en obra pública es prioritario no hace falta que haya ningún plan de mobilidad ni de impacto ambiental para decidir hacer estas obras, que al fin y al cabo tampoco afectarán a la mejora del transporte público. Pero así mejor, porque la gente tendrá que seguir comprando coches y petróleo, y esto hará que la economía pueda reactivarse.

Y esto es así, y no puede ser de otra forma porque el ferrocarril, léase tren, és el único transporte público decente para los ciudadanos de Mallorca, otras alternativas no existen. Y así lo demuestar el congreso sobre el ferrocarril que el Govern está preparando para octubre de 2009, sobre historia ferroviaria. Es importante conocer la historia ferroviaria y los beneficios que aportó a nuestra comunidad el tren que se diseñó con parámetros del siglo pasado, léase con parámetros de hace 100 años, porque nos darán grandes pistas de los grandes beneficios de lo que nos aportará ahora, en el siglo xxi ya que seguimos viviendo igual que hace 100 años, o tendríamos que hacerlos quizás.

Véase el programa:


El ferrocarril a Mallorca i la seva contribució al desenvolupament regional.
El ferrocarril i el sector agropecuari a Espanya.
(entre otros)

¿Cómo lo vemos?


Desarrollo: el tren traerá construcción entorno a las estaciones de tren. Se construirán casas o pisos, y quizás se convertirán en pueblos dormitorio.
Desarrollo: el tren fomentará la compra de coches porqué los que no vivirán cerca de las estaciones y quieran viajar en tren necesitarán el coche para llegar a la estación. Así que por esta parte las concesionarias de coche no tendrán que preocuparse.
Desarrollo: el tren fomentará la construcción de carreteras y caminos. Como habrá más coches necesitaremos más carreteras, y como el tren irá vallado necesitaremos más caminos para llegar a los sitios que no podemos pasar porque están vallados y sellados.
Desarrollo: el tren fomentará el consumo de petróleo, porqué habrá más coches y porque para llegar a algunos sitios, como el tren habrá vallado el territorio habrá que dar más vuelta.
Desarrollo: esto no es culpa del tren, però ya que hablamos de vallas, como ahora las ovejas no pueden ir cordadas en los pies, habrá que vallar las fincas. Los productores de metal también verán como se reactiva su sector económico por las cantidades de rejilla que se pondrá en las vías del tren y por las rejillas que vallarán las fincas. Entre una cosa y otra el campo mallorquín se convertirá en la cárcel más grande del mundo.
Desde este punto de vista aplaudimos la iniciativa del Govern porque reactivará la enconomía mallorquina y quizás española o internacional:

Fomentando la obra pública
Obligando a la ciudadanía a comprar más coches
Fomentando la construcción de pisos o casas cerca de las estaciones
Reactivando el sector del petróleo (coches) y del metal (vallas y rejillas).
Si vivíesemos en un estado independiente estos señores que Gobiernan ahora serían los de derechas (recordemos que el conseller de medio ambiente soluciona el fondeo ilegal de embarcaciones construyendo amarres) y la izquierda se tendría que reinventar.

Porque si estos señores fueran de izquierdas lo que habrían hecho habría sido:

Un análisis de las necesidades de mobilidad de todos los ciudadanos de las islas baleares antes de plantear construir un tren.
Si el tren hubiese salido como mejor solución para paliar los problemas de mobilidad de la mayoría de ciudadanos, no sólo de los que viven cerca de las estaciones, hubiesen hecho un estudio de impacto ambiental.
En vez de decidir construir el segundo cinturón, analizar como mejorar los accesos a Palma en transporte público.
Para hacer frente al fondeo ilegal de embarcaciones poner multas.
Ya estaremos al tanto de otro tipo de decisiones y comportamientos propios de las derechas toma este gobierno que se dice llamar de izquierdas.
Valoració:-7menosmas
Per Mallorca Llevant, fa mes de 13 anys
On és el pla de mobilitat?
On és l'anàlisi d'impacte ambiental.
És que tot s'ha de fer malament en aquesta Illa.
http://mallorcallevant.blogspot.com
Ah, menorquins. Podeu esperar d'asseguts, vivim en una comunitat totalment centralista on l'importan és Palma.
El tren és per arribar a Palma, i perquè els de Palma puguin venir els diumenges d'excursió a ciutat.
Valoració:-5menosmas
Per josep triay vidal, fa mes de 13 anys
i Mnenorca, quan?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente