algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 13.97°
17°

El PP pateix ara per l'impacte del nou segon cinturó a la Real

Diuen que envaeix l'àrea de protecció del monestir i demanen per què no es manifesten els que ho feien contra Son Espases. Afirmen que no estarà abans que s'inauguri l'hospital

Si fa cinc anys el PP no va tenir manies per ubicar el futur hospital de referència a prop del monestir de la Real, ara pateix per l’impacte que tindrà a la zona l’ampliació del camí dels Reis prevista en el traçat del nou segon cinturó que projecta el Pacte. L’exbatlessa de Palma, Catalina Cirer, advertí ahir que la nova via envairà l’àrea de protecció de 300 metres que té el monestir de la Real des que fou declarat Bé d’Interès Cultural (BIC). Cirer atribuí al PP la concessió de la preservació perquè, segons ella, si no s’hagués construït l’hospital de Son Espases, no s’hauria aprovat. A més, recordà que l’esquerra reclamava més protecció i ara permet que el traçat de la segona ronda la minvi.

La popular va retreure a aquells que es manifestaven en contra de la clínica que no hagin sortit en contra del nou segon cinturó. "Si les mobilitzacions eren en defensa d’un patrimoni cultural, que es repeteixin per fer una crida a la responsabilitat i a la protecció", afirmà Cirer, qui lamentà que "el silenci sigui la reacció ara". De fet, la cúpula del PP volgué demostrar ahir amb una excursió en autobús que el recorregut de la nova segona ronda és molt semblant al que ells projectaren, tret de la part final. Això sí, Cirer indica que l’anterior traçat permetia afrontar les futures necessitats de Ciutat. El cas és que el projecte del PP s’allunyava més de l’espai urbà i no feia de barrera de contenció urbanística.

L’exconsellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, afirmà que en el primer tram —de Carrefour a Alcampo— l’única diferència entre els dos projectes és que la mitjana és ara molt inferior i, per tant, ocupa menys terreny. Amb tot, la segona part és més diferent. Mentre que el PP enllaçava l’autopista d’Inca amb la macrorotonda de la carretera a la UIB, el Pacte fa arribar la nova via fins al camí dels Reis, devora el polígon de Son Castelló, i el traçat és més curt. Ara bé, Cabrer indica que no s’aprofitaria el tram fixat al costat del polígon, com diu el Pacte, sinó que es faria una altra via a prop que afectaria construccions. Després, se superaria la rotonda de la carretera de Sóller amb un pas elevat i s’ampliaria el camí dels Reis fins a la d’Establiments.

Tot i les diferències, Cabrer afirmà que el projecte és, en un 80%, igual que el seu i criticà la "demagògia" de l’esquerra, que s’hi oposava. També avisà que l’obra serà "complicada" i avançà que és gairebé impossible que s’acabi abans que l’hospital. Per ella, si l’ha de fer Madrid, no estarà ni començada.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 15 anys
A Fèlix .... mai
Valoració:1menosmas
Per Fèlix, fa mes de 15 anys
Quan ens alliberarem del PP i del PSIB_PSOE¿
Valoració:2menosmas
Per Ameli Risc, fa mes de 15 anys
A mí m'agradaria saber perquè no és van manifestar tots aquells que no volien hospital a prop del Monastir de La Real (polítics, intel·lectuals, ciutadans...) quan es va permetre construir uns bucs de vivendes a l'altre costat i davant mateix del Monastir. Que a més causen invasió visual i acústica i per contra s'hi oposaren i s'hi oposen contra una infraestructura sanitaria justa i necessària per a la població en creixement continu. Crec que ja n'hi ha prou de hipocresies.
Valoració:2menosmas
Per tonina, fa mes de 15 anys
Mem, mes "complicada" que lóbra que va fer la senyora Cabrer amb el metro ,no crec que ho sigui aquesta,I ara que els hi "pegat" als del PP,s´hantornat ecologistes de sobte, es clar com qui sembren capsetes de "cola cao" al jardi...............
Valoració:1menosmas
Per Un veinat del secar emprenyat, fa mes de 15 anys
Xisca, es de mala educació a Internet emprar majúscules (pareix que crides en veu alta),.. por ser que tenguis raó, però ja veuràs que els veïnats al final es manifestaran no a favor del PP que ja ni ha , sinó en defensa de l'entorn de la Real. Temps al temps. Quina falta de visió aquest cinturo per el camí dels reis.
Valoració:-1menosmas
Per XISCA, fa mes de 15 anys
A ON SON ELS MANIFESTANTS QUE TAN PROTESTAREN,QUE CONSTI QUE EM SEMBLA BÉ,QUE DEFENSIN EL QUE CREUEN PERÒ TROB QUE SI HO HAN FET ABANS TAMBÉ HO HAN DE FER ARA,O NO ÉS EL MATEIX?SI ELS HI BASTA AMB UN CANVI DE NOM?VERGONYAAAAAAAA
Valoració:2menosmas
Per Miquel, fa mes de 15 anys
A veure si aquesta gent del PP te raó?, si envairà l'àrea de protecció del monestir cal que ens manifestem en contra, el govern i consell no tenen carta blanca amb la destrucció de l'entorn de la Real i del Secar de la Real (així paguen als qui lluitaren per poder fer un canvi de govern necessari per les nostres illes). Es una barbaritat i temeritat de cara el futur de dur tot el transit cap al Secar de la Real, la rotonda de la carretera d'Establiments no podrà mai aguantar tal flux de transit (ara a segons quines hores ja no pot). Es una operació de maquillatge, això ja ho sabem senyors del PP, però així tendran la justificació vostès per poder fer el "tercer" cinturó per Son Sardina quan vostès governin. NO AL SEGON CINTURO PER LA REAL.
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente