algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

El PP critica que el segon cinturó vulnera el BIC de La Real

La portaveu municipal del PP en l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer, va advertir avui que la construcció del nou segon cinturó de Palma, pel seu pas a prop del Monestir de La Real, vulnerarà el Bé d'Interès Cultural (BIC) declarat en aquesta zona, mentre va augurar que la complexitat de les tramitacions i de l'execució de les obres impedirà que el projecte sigui enllestit abans de l'obertura de l'hospital de Son Espases, el 2010.

Així ho va indicar avui durant el recorregut que va realitzar amb autobús sobre el futur traçat, on va expressar el seu desig que es repeteixin les mobilitzacions que ja es van dur a terme la passada legislatura contra la construcció de Son Espases a la zona pròxima a La Real, quan “en aquell moment no hi havia BIC ni protecció”, mentre que en l'actualitat els col·lectius que llavors protestaven “callen davant aquesta vulneració. Ells sabran per què”.

“Si les mobilitzacions eren en defensa d'un patrimoni cultural, que es repeteixin per fer una crida a la responsabilitat i a la protecció,” va manifestar Cirer, que va lamentar que “el silenci sigui la reacció en aquests moments”. La portaveu va recriminar que després d'un mandat “d'esforços” per fer compatible la construcció de l'hospital amb la protecció de La Real, el BIC haurà de ser modificat per permetre el pas de la nova infraestructura per aquesta zona.

Així mateix, va asseverar que el traçat que ja va plantejar el PP en l'anterior legislatura era “més factible” i presentava majors possibilitats per atendre les noves necessitats de Palma, tota vegada que va exigir el finançament de l'Estat per subvencionar el projecte i que s'agilitin les tramitacions, en recordar que abans s'ha de modificar el Pla Director de Carreteres, que no contempla aquesta reserva viària, per a després redactar-se el projecte.

Per la seva part, la consellera 'popular' en la Institució Insular, Mabel Cabrer, va expressar la seva preocupació davant dels retards que puguin produir-se en la construcció, principalment si el Ministeri de Foment no lliura al Consell l'encomanda de gestió que el projecte pugui licitar-se “l'abans possible” i sigui l'administració supramunicipal la que s'encarregui de l'execució.

Respecte al traçat i les seves característiques, seguint el model del desdoblament Palma-Manacor, l'amplada de la via passarà dels 45 metres previstos en la passada legislatura als 30 actuals, mentre que es modifica el traçat aprofitant vies ja existents i es redueix el tram de nova construcció tret de dos quilòmetres. El segon cinturó anirà en paral·lel a l'actual Camí dels Reis al costat del Polígon Son Castelló, i s'utilitzaran els carrils per enllaçar la carretera de Sóller amb la de Valldemossa.

El segon cinturó finalitzaria a la rotonda ubicada a la carretera d'Establiments, i permetrà facilitar l'accés al nou hospital de Son Espases. Així mateix, possibilitarà la connexió dels polígons industrials de Son Castelló, Son Rossinyol i Can Valero.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joanet, fa mes de 15 anys
Ara es baralla el PP per ser més proteccionista que el Pacte i la veritat és que uns i altres no mereixen cap confiança.
És necessària una nova força política que representi els interesos de la majoria de la gent de les Illes que no s'identifica amb el bipartidisme PP-Pacte .
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente