algo de nubes
  • Màx: 19.27°
  • Mín: 8.69°
19°

El Consell rebrà el 2010 Agricultura i Ordenació Turística

Els partits del Pacte, sense UM, perfilen un calendari de traspassos

Els partits del Pacte ja han prefilat un calendari per fer efectiu el traspàs als consells insulars de les noves competècies que els atorga l’Estatut i que han de rebre com a molt tard el 2011. Segons aquest calendari, que pot estar subjecte a modificacions, la transferència de competències començaria el proper gener amb la de Caça i acabaria el 2011 amb la de Transport Terrestre al Consell de Mallorca. Entremig s’haurà de cedir Agricultura, Ramaderia i Pesca l’any 2010 i Ordenació i Promoció Turística entre els anys 2010 i 2011.

La proposta de dates de transferències es concretà en la reunió de seguiment del Pacte de dimarts. En aquesta concentració hi havia representants del PSIB i del Bloc, però no d’UM, que es queixaren perque no havien estat convocats en temps ni forma. La proposta, que suposa un impuls a les transferències, requeriria la ratificació d’UM i podria variar en funció de les negociacions que haurà d’obrir el Govern amb els consells per dotar de recursos les competències que s’han de transferir obligatòriament.

En principi, però, el gener de 2009 s’iniciaria el traspàs amb la cessió de la competència de Caça i la d’Atenció als pobres a tots els consells, i les de Joventut i Artesania al de Mallorca. Durant el 2009 també es transferirien les polítiques de gènere a tots els consells. Al 2010 es traspassaria Agricultura, Ramaderia i Pesca al Consell de Mallorca i Atenció a les persones dependents a tots els consells. Durant aquell any també se cediria Ordenació Turística a Mallorca. Per a l’any 2011, data límit fixada per l’Estatut, Promoció Turística passaria a tots els consells i el de Mallorca rebria la competència en Transport Terrestre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.