algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
10°

Educació omple el “rebost” d'interins

La Conselleria obri les llistes per fer front a la manca de professorat en molts de centres de Primària i Secundària. És una mesura excepcional, tenint en compte que el curs escolar just ha acabat de començar. El Govern ha optat per aquesta via seguint la recomanació de la Universitat

La Conselleria d’Educació i Cultura obrí la setmana passada les llistes d’interins d’algunes especialitats d’ensenyament secundari, primari, de formació professional i de l’Escola Oficial d’Idiomes per fer front a la manca de professors de molts de centres de les Illes. Es tracta d’una mesura excepcional, convocada amb caràcter d’urgència, tenint en compte que el curs escolar just ha acabat de començar. El termini per presentar sol·licituds d’aspirants a cobrir places vacants o substitucions finalitza el proper dimarts dia 14 d’octubre. Segons va informar el director general de Personal Docent, Miquel Coll, "aquesta convocatòria s’ha fet per recomanació expressa de la Universitat perquè, així, s’hi podran presentar tots aquells professionals que just acaben d’obtenir el títol de mestre o de llicenciat en la convocatòria de setembre".

Caixons plens

"Amb aquesta acció feim comptes omplir el rebost dels interins per no haver de passar pena en el futur", manifestà Coll en sentit metafòric. "Per anar bé, en un rebost, el caixons de totes les especialitats han de ser ben plens. I a la Conselleria d’Educació n’hi ha qualcun que és ben magre, com és el cas del de Llengua i literatura catalanes", manifestà.Els professionals llicenciats en Filologia Catalana, per tant, en aquests moments són els que tenen més sortida professional. En canvi, en altres especialitats com història, història de l’art i geografia, n’hi ha a bastament.

A més a més, també s’han obert les llistes de grec, llatí, francès, música, sistemes electrònics i sistemes electrònics i automàtics. En el cas dels mestres, es pot accedir a les especialitats d’educació infantil, idioma estranger anglès, educació musical i audició i llenguatge. Amb aquesta iniciativa, la Conselleria pretén acabar la situació inusual de contractar llicenciats amb carreres d’humanitats amb el cinquè curs de l’Escola Oficial d’Idiomes de català, per fer de professors d’aquesta llengua i la seva literatura.

Com a novetat, les sol·licituds es poden tramitar mitjançant internet

La Conselleria d’Educació i Cultura en aquesta convocatòria posa a l’abast dels aspirants la possibilitat de tramitar les sol·licituds per internet. D’aquesta manera, mitjançant la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent es podrà fer el tràmit sempre i quan els interessats disposin de la versió electrònica del DNI."Del que es tracta és de facilitar al màxim la feina als aspirants perquè puguem tenir les llistes plenes com més aviat millor", assegurà Miquel Coll. "Enguany ha minvat el nombre de professors interins que estaven disposats a ocupar una plaça vacant. És coneixedor que, com que a Catalunya s’ha ampliat molt l’oferta, els catalans i valencians que altres anys feien feina aquí s’han estimat més quedar a la Península", explicà el responsable de Personal Docent.

Coll explicà que ara per ara la Conselleria vol donar facilitats per pal·liar la situació d’una manca generalitzada de professors. "La passades oposicions, que tingueren lloc fa uns mesos, traguérem un gran nombre de places. Allñò que passa és que n’hi va haver moltes de destinades a Menorca i les Pitiüses. Posàrem la condició que aquells que estassin un mínim de tres anys a una de les dues illes, llavors podrien demanar el trasllat a un altre centre", digué el director general. Es dóna el fet que a Menorca, a Eivissa i, sobretot, a Formentera la majoria de centres tenen un percentatge molt elevat d’interins.

"Perquè un centre gaudeixi d’estabilitat és necessari que el nombre de professors interins no sigui més elevat dels que hi tenen plaça fixa. Això està molt lluny del que passa per exemple a l’institut de Formentera", va especificar Coll.Una de les causes principals que ha provocat la manca de professors és el gran increment que en els darrers anys ha experimentat la població nouvinguda. Davant els fets, la Conselleria no descarta tornar a obrir les llistes abans que acabi el curs d’aquestes i altres especialitats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.