algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

Carbonero: “Tenim un problema amb el Ministeri de Foment”

El conseller socialista se suma a les crítiques a Àlvarez i li retreu que no pagui els convenis. “El seu tarannà no és positiu”, afirma

La ministra de Foment, la socialista Magadalena Àlvarez, té cada pic menys amics a les Illes Balears. Si dilluns eren tots els portaveus al Consell de Mallorca els qui criticaren la seva actitud en relació amb el Conveni de carreteres, ahir fou un conseller del Govern, el d’Habitatge i Obres Públiques, Jaume Carbonero, socialista com ella. "Tenim un problema amb el Ministeri de Foment", assegurà.Carbonero criticà que el Ministeri encara no hagi fet res per complir la sentència dictada l’abril passat per l’Audiència Nacional que l’obliga a posar-se d’acord amb l’Executiu balear per invertir els 333 milions d’euros dels convenis de carreteres de 1998 i 2004.

El conseller reconegué que "no hi ha sintonia" entre el Govern i el departament d’Àlvarez perquè "no hi ha manera" de posar en marxa les qüestions "prioritàries" per a les Balears, com ho seria la renegociació d’aquests pactes. En aquest sentit, recordà que algunes de les obres incloses en aquests convenis que Madrid es negà a pagar estan ben executades.

Carbonero afegí que no sap si l’Executiu té un "problema" amb la ministra o amb el seu secretari i, en tot cas, recalcà que no és "un problema de manies" sinó de "tarannà i d’una manera de fer les coses que no compartesc". El conseller indicà que el tarannà del Ministeri "no és positiu" per abordar una negociació com voldria el Govern, i sentencià que per ell "és millor un mal acord que un bon plet".

Finalment, afirmà que té interès a reunir-se amb el Ministeri, però també reconegué que no hi ha cap encontre previst perquè "les relacions no són com haurien de ser". Les paraules del conseller d’Habitatge arriben després de les dures acusacions contra la ministra formulades en el ple del Consell pels socis del PSOE. El portaveu d’UM, Miquel Àngel Flaquer, l’acusà de tenir "ràbia" als mallorquins; la del Bloc, Joana Lluïsa Mascaró, de no complir el Conveni de carreteres; i el del PSOE, Miquel Ramon, advertí que ell no la defensaria.

Vicens també critica

Però Carbonero no fou ahir l’únic conseller crític amb Madrid. El titular de Mobilitat, Biel Vicens (Bloc), afirmà al Parlament que hi ha "descoordinació" entre el Ministeri d’Economia i el de Foment i, per això, encara "no s’ha pogut concretar" el conveni del tren. Vicens contestava així una pregunta de la diputada del PP Mabel Cabrer, que considerà les negociacions amb Foment "bastant dolentes" i qualificà de "mal conveni" l’acord del tren, perquè "és un misteri i en deixa fora el tramvia i el soterrament del tren a Inca". El conseller defensà la seva gestió, afirmà que ha aconseguit el suport de Foment i avançà que els pressuposts de l’Estat inclouen un crèdit per al tramvia. Amb tot, reconegué que el conveni del tren "no s’ha pogut concretar" i que, "efectivament, hi ha descoordinació entre el Ministeri d’Economia i el de Foment".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.