algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
13°

Antich: “El PP no es tem de res des de la legislatura passada”

El cap de l'Executiu retreu a Estaràs la deixadesa que permeté els casos de corrupció quan aquesta l'insta a reclamar més finançament per a Sanitat

El degoteig de casos de corrupció a les files populars continua facilitant la tasca de Francesc Antich en les sessions de control al Parlament. El president del Govern retragué ahir a la cap de l’oposició, Rosa Estaràs, la deixadesa del seu partit que permeté les irregularitats generalitzades durant el darrer mandat. "El PP no s’assabenta de res des de la legislatura passada", postil·là.

La resposta d’Antich derivà d’una interpel·lació d’Estaràs en la qual instà el president a recórrer davant l’Audiència Nacional –com ho han fet la Comunitat de Madrid i la del País Valencià, governades pel PP– la retallada per a Balears de 60 milions extra de finançament per a la Sanitat que l’Estat ha decidit no abonar ara a les comunitats autònomes, per problemes pressupostaris.

Va ser aquí quan Antich acusà els populars de "no témer-se de res", com tampoc en el passat, assegurà després. El president explicà que la decisió del Govern de l’Estat només afecta les bestretes a compte previstes —els 60 milions corresponen al 2% de la liquidació dels imposts cedits a les Balears— perquè els ingressos s’han vist reduïts de manera notable, però que en qualsevol cas els doblers "es liquidaran tal com s’havia previst".

La referència d’Antich tingué resposta quan el diputat popular Francesc Fiol, recordant el relleu recent a la Conselleria de Turisme per la crisi d’UM, retragué al president autonòmic que ell "es tem pels diaris de qui és el seu conseller". Fiol apuntà que Antich hauria endarrerit el nomenament de Miquel Nadal per "cedir a les pressions de Maria Antònia Munar", i per això demanà al Govern "amb qui té signat el Pacte". Un altre pic, l’Executiu tingué contesta fàcil: "I tu em parles de desgavell?", preguntà el conseller de Presidència, Albert Moragues, a Fiol.

Nadal contesta per Buils

El nou conseller de Turisme, Miquel Nadal, estrenà ahir el càrrec al Parlament havent de contestar durant la sessió de control dues preguntes del grup popular que havien estat formulades al seu antecessor, Francesc Buils, amb anterioritat al relleu.La més directa, realitzada pel diputat Joan Flaquer, feia referència a unes declaracions de Buils en les quals aquest hauria dubtat que l’Estat aportàs els recursos necessaris per reformar la Platja de Palma. Sense l’afectat present, Nadal assegurà que, per la seva banda, ell no té "cap motiu per dubtar que l’Estat complirà els seus compromisos", i fins i tot és "optimista i positiu" per l’ajuda que poden proporcionar en aquest sentit Joan Mesquida i Margarita Nájera.

Abans, en la primera pregunta, reclamà al PP que "critiquin aquest conseller però tractin el tema turístic com un tema d’Estat i l’en deixin al marge".En qualsevol cas, els populars tractaren amb benevolència el president d’UM en el seu primer dia als bancs del Govern. Nadal també rebé la salutació de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, en nom de tota la Cambra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.