algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

El Bloc n'exigeix la dimissió

Els progressistes insten l'exconseller a deixar de ser diputat tant si coneixia la presumpta corrupció com si la consentia. Reclamen a Estaràs que “doni la cara”

El portaveu del Bloc al Parlament balear, Biel Barceló, i el seu adjunt, Miquel Àngel Llauger, demanaren ahir a l’exconseller d’Indústria Josep Juan Cardona (PP) que dimiteixi com a diputat autonòmic i a la presidenta dels populars, Rosa Estaràs, "que doni la cara" davant els casos de corrupció descoberts al Govern de Jaume Matas.

Barceló i Llauger valoraren l’ingrés a la presó de l’exgerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic (CDEIB) Antònia Ordinas; de la seva esposa, la soprano Isabel Rosselló, i de l’exdirector general de Promoció Industrial Kurt Viaene, per una presumpta trama de corrupció. Ordinas declarà dissabte a la jutgessa que Cardona coneixia el presumpte pagament de comissions d’empresaris a canvi de contractes del consorci.

Davant això, Llauger demanà a Cardona que dimiteixi "pel bé del seu partit i per la dignitat política", perquè es troba "en una situació insostenible". Segons el diputat, Cardona ho hauria de fer tant si desconeixia el cas com si ho consentia. Barceló afegí que l’exconseller no es pot excusar que desconeixia els fets perquè l’actual senador autonòmic Pere Sampol denuncià la qüestió al Parlament la legislatura passada.

Barceló anuncià que el Govern es personarà com a acusació per "recuperar els doblers perduts" i considerà "obscè" que en moments de crisi econòmica com l’actual un ens dedicat al desenvolupament econòmic tingui pèrdues "per gestió corrupta".

El portaveu del Bloc considerà "imprescindible" l’assumpció de responsabilitats "al més alt nivell" i sol·licità que Estaràs no continuï "amagada". Així, prosseguí, "podríem anar més amunt", amb referència a Matas. Llauger criticà que, davant els darrers casos de corrupció, el PPreaccioni "teatralitzant" i "expulsant els militants a mesura que troben capses de Cola Cao". Per això, els exigí que assumeixin responsabilitats de manera "més clara" i recordà que la seva portaveu també està imputada per falsedat en document públic.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.