cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

Cardona: “Mai no vaig veure cap factura”

L'exconseller diu que desconeixia la trama. No dimitirà de diputat perquè no se sent responsable de cap fet. Avança que donarà explicacions al comité d'ètica del PP i que s'ha posat a disposició de Fiscalia.

L’exconseller de Comerç i Indústria del Govern de Jaume Matas, Josep Juan Cardona (PP), negà ahir la seva participació en la trama de corrupció del Consorci de Desenvolupament Econòmic (CDEIB), on suposadament s’haurien cobrat comissions a empreses. "Mai no vaig veure ni una sola factura", afirmà, tot i que dissabte l’exgerent del consorci i principal implicada en el cas, Antònia Ordinas, declarà al jutge que Cardona coneixia els pagaments.

Cardona comparegué ahir a la seu del PP d’Eivissa després que la presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, i la vicesecretaria d’organització del PP espanyol, Ana Mato, ho fessin a Mallorca. La direcció del partit demanà a Cardona que comparegués a Mallorca abans que sortissin Estaràs i Mato, però no ho va fer.

Des d’Eivissa, afirmà que no té intenció de dimitir com a diputat i que el seu càrrec està a disposició del partit. L’únic que farà és "donar compte del que jo sé davant el comitè executiu del PP pitiús, que avui —per ahir— es reuneix".

També avançà la intenció de comparèixer davant el nou comitè d’ètica del partit a Balears. Respecte a la paraules d’Estaràs, qui assegurà que ella no posava la mà al foc per ningú, Cardona afirmà que "fa molt bé" i "ella sap per què ho diu". Amb tot, insistí que davant qui ha de donar explicacions "és davant el PP d’Eivissa", del qual és president.

L’exconseller afirmà que no només no havia cobrat cap comissió, sinó que tampoc no coneixia que a la seva Conselleria s’hagués duit a terme "cap assumpte d’aquesta envergadura". "No em sent responsable d’haver comès cap acte que tingui res a veure amb els fets", sentencià en al·lusió als cobraments il·legals. El diputat afirmà que s’havia posat en contacte amb el seu advocat perquè comunicàs a Fiscalia la seva disponibilitat per declarar en el cas "quan vulguin i en les condicions que vulguin".•

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
A Aprenent.

Una cosa ès escriure segons la reforma den Pompeu Fabra, una institution que se diu la "CEBA".

Has de llegir qualque rondalla i aprendre el mallorcin /mëllorkí/ vulgar. Una vegada que sàpigas el teu mallorcin pot passar a escriure segons la normativa den Pompeu que ès un barcelonin i podràs dir "caldo" enlloc de brou, burro enlloc de asen /àzë/, gos enlloc de can /kà/, etc.

Valoració:0menosmas
Per tip, fa mes de 13 anys
La caixa B és la que va fora factures.
Valoració:4menosmas
Per aprenent, fa mes de 13 anys
Dispensa, estudiantet, però saber que el llatí era la llengua de les cancelleries no és de primària, el que és de primària és escriure correctament: ès, funtionaris, facturas, papas, llatin, etc. etc. etc.

Valoració:6menosmas
Per una beata, falsa, com totes, fa mes de 13 anys
Feis oi, vomitera, ganes d'agafar un verdanc, o alguna altra cosa, putes peperos lladregots, no sé qui pot tenis collons de votar aquesta ronya pudenta.
Valoració:8menosmas
Per Calígula, fa mes de 13 anys
Quin irresponsable! Si és veritat que mai havia vist cap factura ...
Valoració:4menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Ès correcte els càrrecs politicis i els funtionaris del grup A i B no solen veure facturas. Tal vegada vegim balanços que lis solen esser presentat per tramitar.

Els noms de reis, papas, princeps i altres se solen traduir a la llengua vulgar. El llatin solia esser la llengua de las cancillerias. Axí que en Charles of Wales se traduex per Carles de Gales, i Benedictus XVI per Benet XVI. Aquestas cosas són de ensenyament primari.

Juan ès un llinaje /Å‚inàdjë/ si foss un nom seria Joan, Johann, John, Juán, Ivan, Ian, etc.
Valoració:3menosmas
Per Pardalet, fa mes de 13 anys
Que no té res a veure amb Don JUAN.
Valoració:4menosmas
Per Maquiavel, fa mes de 13 anys
El cognom primer no és el de Cardons, és el de JUAN, molt corrent a l'illa d'Eivissa. Per tant, hem de parlar de l'exconseller JUAN.
Valoració:2menosmas
Per Ameli Risc, fa mes de 13 anys
Crec que quan hi han indicis de corrupció, la persona amb una mica d'ètica hauria de retirar-se dels seus càrrec i facilitar en tot moment les dades necessaries per demostrar que és cert el que manifesta. Tot i així la meva opinió és que, com a responsable en cap de la Conselleria, ho sabés o no té un problema molt gran al damunt. Ell hauria de haber control·lat i més quan altres diputats li havien fet comentaris al respecte. Ara que no amagui el cap sota l'ala i vulgui continuar cobran un bon sou que no mereix.
Valoració:3menosmas
Per Tomevet, fa mes de 13 anys
Betualmon! Ja m'agradaria a jo no veure cap factura! Així si que podria arribar a final del mes.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente