algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

La Fiscalia desenterra 240.000 € al jardí de la casa d'Ordinas

Ambdues han tornat a la presó després de declarar davant el jutge, qui ha decretat també presó incondicional per a Kurt Vianae

 Antònia Ordinas i la seva esposa, Isabel Rosselló, compareguren ahir a petició pròpia davant la jutgessa Piedad Marín, titular del Jutjat d’Instrucció 4, que és el que du el sumari del cas. Ordinas declarà que tant ella com Kurt Viaene cobraven comissions il·legals per treballs que s’adjudicaven a diferents empresaris. Després, el matrimoni digué a la magistrada que estaven disposades a lliurar 240 mil euros que tenien amagats a la finca on tenen fixada la seva residència, a Pòrtol. Quan acabà aquesta declaració es desplaçaren a la finca el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach, l’advocat Eduardo Valdivia, la secretària del jutjat i inspectors del Grup de Delinqüència Econòmica.

Quan foren al jardí, Ordinas indicà un lloc concret, en un petit hort que hi ha a la finca. Enllà, entre unes cols, hi havia una borsa d’escombraries de color gris i una antiga caixa delCola Cao. Els policies les recolliren i a l’interior trobaren la quantitat que deia Ordinas. Tot seguit tota tornaren a les dependències judicials, on continuà l’interrogatori a les dues dones. Finalment foren reingressades al centre penitenciari de Palma. Dimarts, Ordinas tornarà a conèixer davant els jutjats per continuar la declaració iniciada ahir.

Comissions

Amb aquesta declaració Ordinas i Rosselló vénen a confirmar la part important de la investigació que duen a terme la Fiscala anticorrupción, l’Agència Tributària i el Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia, així com les de la immensa majoria d’empresaris que han estat detinguts en l’operació, o que apareixen com a imputats i que han reconegut el pagament de comissions a canvi de l’adjudicació de treballs.

Respecte de les comissions il·legals, ja es coneixia que l’acusació inicial era que Ordinas i Rosselló haurien cobrat un milió i mig a través del compte corrent de la soprano, i d’una societat de la qual ella n’és l’administradora única. L’esmentada quantitat ha anat augmentant en els darrers dies, a partir de les declaracions dels empresaris, fins a fregar els dos milions d’euros.

Una de les dades que apareixen en les declaracions d’algun dels empresaris, i que crida poderosament l’atenció als investigadors, és que Ordinas arribava a cobrar fins un 60% de comissió en treballs que adjudicava. També, en examinar alguns d’aquests "treballs", s’ha pogut comprovar que es tracta de simples còpies que s’han tret d’internet, que pagava el CDEIB d’on ella era la gerent.

La compareixença d’Ordinas i de Rosselló en el jutjat es decidí poques hores abans per petició del seu advocat, Eduardo Valdivia, i es fixà per a les tres i mitja del capvespre. L’objectiu inicial era el coneixement de les seves declaracions, abans de la posterior compareixença de Kurt Viaene, que en principi estava prevista per a les set i mitja de l’horabaixa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per NESTEL, fa mes de 15 anys
VENDO CARDIN CON NARANCOS
POSIBILITAT DE ENCONTRAR CAJAS DE COLA CAO
RASON: INMOBILIRIA EL ARGENTINO
MANACOR
Valoració:2menosmas
Per Rafel, fa mes de 15 anys
Sa meva tia Flaviol tenia gordats es ganxets de fer randa i es fil dins una capsa de Cola Cao ben igualeta. Duia pintades unes figuretes xines que anaven amb una espàcie de barques
Valoració:-3menosmas
Per tip, fa mes de 15 anys
Ara que ja s'ha acabat la col·lecció de fills il·lustres de Palma, Promomallorca ja pot anar-ne preparant una altra: "Corruptes". Això sí, la coberta per estotjar-ho no la podran repartir amb el primer lliurament, perquè fa mal dir com haurà de ser d'ampla.
Valoració:-1menosmas
Per Solleric, fa mes de 15 anys
Amem Estudiantet (un dia ja ens diras estudiant de que...), els doblers són negres per que s'han utilitzat per pagar coses sense factura, ni més ni manco, són legals i ben legals (el paper moneda em refereixo) ja que els ha fet l'organisme competent encarregat d'aixó i segueix siguent il.legal cremar paper moneda. Si fossin bitllets falsificats si que haurien de cremar-se pero aquests el que s'ha de fer amb ells és tornar-los al circuit económic d'on no havien de haver sortit convertint-se en negres.
Valoració:5menosmas
Per jaume, fa mes de 15 anys
jajaja Tip quina idea més bona!
Valoració:-4menosmas
Per carnestoltes, fa mes de 15 anys
Ja diuen que en Jaumet Tomàtigues vendrà a sa Rua d'enguany desfressat des "negrito del Africa tropical" aquell "que cultivando cantaba la canción del cola-cao..."
Valoració:3menosmas
Per jac, fa mes de 15 anys
Quantes capses més de colacao hi deu haver enterrades per Mallorca?
Valoració:2menosmas
Per El rei, fa mes de 15 anys
Un jardí molt productiu

Jo també sembraré cols d'aquestes si al cap d'un temps em donen aquesta productivitat. Els bancs ja poden treure nous productes baix el nom de "dipòsit mega cols" o "producte estrella col" perquè la rendibilitat és màxima i el cost fiscal és zero. També es pot començar amb una nova oferta turística: "Descobreix el tresor a les possessions dels ex alts càrrecs del govern Matas" així segur que podríem desestacionalitzar el turisme i allargar la temporada.
Res companys vos anim a seguir fent propostes per treure rendiment a aquests fets tan vergonyosos.
Valoració:10menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 15 anys
Els doblers negres no se poden cobrar il·legalment ja que legalment no existexen.

Se poden cobrar il·legitament o immoralment. Provenen de treball il·licits com tafarras, treballs sense cobrar IVA, venda de drogas, prostitution, etc.

Se calcula que circulan més de 54.000 milions de euros en billets de 500 euros.

Lo únic que se pot fer ès cremar-los a mida que se troban o se incautan, ja que no entran dins el circuit legal, i tampoc dins el circuit del mercad negre.

Valoració:0menosmas
Per Solleric, fa mes de 15 anys
No, negres no ho són, devien esser liles o grocs o verds... I si que són robats a n'el poble, ja que els cobraran il·legalment gracies al seu carrec públic.
Cremar-los quasi millor no, que hi ha crisis i a més cremar paper moneda es delicte, cremar-les a elles i a tota la guarda de lladres que ens governaran-robaran a la passada legislatura tampoc pareix bona idea, la factura de fusta sortiria carissima amb tants com n'hi ha.
A picar pedra, arreglar carreteres i en definitiva fer un poc de feina, cosa que no feren quan governaren pero be que la cobraran, aixi a més de mantenir-los ocupats ens estalviariem alguns diners dels que ells es gastaran per endavnt hipotecant el futur d'aquestes illes.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente