nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

La Policia escorcolla a València una empresa lligada a Viaene

L'administrador de la societat, Francisco G.M., és detingut en el transcurs de l'operació. Els investigadors cerquen més proves contra l'exalt càrrec de Matas, que aviat haurà de tornar a declarar davant un jutge

Inspectors del Grup de Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional de Palma es desplaçaren ahir a València per seguir la pista de la societat NTC Consultors. Aquesta està relacionada amb presumptes delictes comesos per Kurt Viaene, director general de Promoció Industrial del Govern Matas implicat en el cas Scala.

Al matí, els policies escorcollaren la seu de la societat. De manera paral·lela, es va detenir l’administrador únic, Francisco G.C., que fou traslladat la direcció de la Policia a València.

Arran de les investigacions, hi havia fortes sospites que l’arrestat tenia una important relació "comercial" amb Kurt Viaene. Aquestes se centren en tots els empresaris detinguts i Francisco G.C. podria haver pagat a Viaene a canvi de contractes de feina. En la inspecció s’haurien trobat adjudicacions de treballs a l’esmentada societat per un import de doblers força considerable.

Francisco G.C. també seria administrador d’una altra empresa, Màrqueting One Strategy SL, amb domicili al carrer Soldat Arrom Quart de Palma. La Policia i la Fiscalia n’escorcollaren la seu i tota la documentació intervinguda s’està analitzant.

Quant a la relació d’Antònia Ordinas i Kurt Viaene, s’ha comentat que quan ambdós van ser nomenats en els seus càrrecs, la connexió era "pràcticament inexistent". Tot i això, en poc temps "tot hauria canviat i es comportaven molt bé, cosa que feia pensar que mantenien una relació excel·lent".

Els investigadors també volen confirmar el lligam entre Viaene i la societat Seyju, amb Jaime J. Fernández Abad, però sembla que només era un home "de palla".

Viaene haurà de tornar a declarar als jutjats aviat, després que se li allargàs la detenció a petició de la Fiscalia, que ha de trobar més proves i vol tancar-lo a la presó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.