cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

“No m'he plantejat avançar les eleccions en cap moment”

El president Antich diu que no ha estat idea seva que el Govern encarregui un informe sobre això

El president Francesc Antich va assegurar ahir que estava "sorprès" per la informació publicada per aquest diari sobre l’informe jurídic que ha encarregat el seu Govern per la possibilitat d’avançar les eleccions autonòmiques, una potestat que té ell ara a partir del nou del Estatut d’Autonomia. Antich afirmà que "aquest informe no ha estat cap idea del president del Govern" perquè, subratllà, "no m’he plantejat avançar les eleccions en cap moment".

El cap de l’Executiu autonòmic apuntà que la consulta feta als serveis jurídics de la Comunitat –que depenen de la Conselleria de Presidència–, que assegurà que ell desconeixia fins ahir, en qualsevol cas s’ha de fer perquè el text estatutari no deixa clar si les eleccions als consells insulars han d’anar lligades a les autonòmiques. Negà que hagi parlat ara amb Francina Armengol i amb Maria Antònia Munar d’aquesta qüestió.

"Un pacte sòlid"

Antich ironitzà sobre la feina que està fent si la seva intenció fos avançar les eleccions i volgué destacar que governa "un pacte sòlid", per la qual cosa seria inconvenient actuar així davant la situació de crisi econòmica actual.

Antich creu que els pressuposts de l’Estat donen "més autonomia" a Balears i el PP diu que "fan trampes"

El president del Govern, Francesc Antich, valorà ahir que els 421 milions dels Pressuposts Generals de l’Estat (PGE) assignats a Balears per a 2009 representen un augment i "una passa" que dóna "més autonomia" a Balears. Antich assegurà que l’Estat ha complit l’acord derivat de l’Estatut d’Autonomia per invertir a les Illes 2.800 milions en set anys. Així, apuntà que la partida per al proper any donarà un "marge" major per invertir en àmbits com el turisme, el medi ambient i el transport. El portaveu parlamentari del Bloc, Biel Barceló, valorà de manera positiva que es compleixi allò acordat a partir de l’Estatut però recordà que la seva formació ja considerà insuficient la quantitat pactada. També criticà que Balears es vegi després perjudicada per una gran aportació al fons de suficiència estatal. Qui no està gens d’acord és Maria Salom, diputada del PP al Congrés, que ahir acusà el Govern de " fer trampes" i "manipular" les dades amb "doblers virtuals". Salom manté que les inversions reals per a Balears només seran de 287 milions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.