algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Nadal garanteix continuïtat

El nou conseller de Turisme mantindrà les polítiques i l'equip anterior i agraeix la dimissió del seu antecessor perquè “l'honora”. Buils admet que s'equivocà “en les formes” i diu que plegant reforça UM

Unió Mallorquina escenificà ahir el tancament de la crisi interna amb una compareixença conjunta del fins ara conseller de Turisme, Francesc Buils, i del seu substitut i president del partit, Miquel Nadal. El nou titular, que avui pren possessió, garantí una política de continuïtat al capdavant del departament i el manteniment del mateix equip. A més, agraí la dimissió del seu antecessor com un "gest que l’honora". Buils es posà a disposició de Nadal per facilitar un relleu ràpid i reconegué que s’havia equivocat en les "formes" d’expressar el seu malestar.

Aparentment com si res no hagués passat, Nadal i Buils es varen mostrar en públic somrient, s’abraçaren i, fins i tot, comentaren "l’emoció" del moment. Passaren molt per damunt dels motius que provocaren l’enfrontament intern que ha acabat amb la substitució del conseller de Turisme. Ahir, Buils admeté que la manera no fou la "correcta" en cessar dos alts càrrecs sense consultar-ho a la direcció del partit i qüestionar la seva autoritat en lloc de rectificar, com li demanava una executiva que arribà a exigir la seva destitució.

Justificà la decisió de fer cessar els dos alts càrrecs per una "sensació personal, no per falta de vàlua, sinó per manca d’objectius", que ell creia que "els havia d’exigir". A continuació, Nadal afegí que tenia la garantia del president Antich que no els farien fora. Buils també explicà que, després de diversos contactes amb la direcció, optà per dimitir "per disciplina de partit", perquè una "pugna" interna no perjudicàs el sector i per no forçar els seus companys de l’Executiva a decidir sobre la seva sortida.

L’exconseller, que no es desvincula del partit, defensà que Nadal té les idees clares i sap que el sector reclama "decisions i valentia" i no un conseller "afectat" per les lluites internes. Desitjà "èxit" al seu substitut i recalcà que el relleu "reforça" el partit, ja que no suposarà canvis ni en les polítiques ni en l’equip de la Conselleria. "La política turística és un tema d’Estat i sobretot en un moment com aquest", digué Nadal.

El nou conseller agraí la "magnífica labor" de Buils i afegí que la seva dimissió "tanca de manera exemplar la situació creada a UM", que no volgué qualificar de crisi. "Tant l’Executiva d’UM com el seu consell polític entenen que un partit ha de tenir una direcció forta i situacions com la de la setmana passada exigeixen responsabilitats com ha sabut fer Buils per sobre d’interessos personals", subratllà Nadal, qui avançà que continuarà mantenint reunions periòdiques amb el PP.

Nadal pren possessió avui com a conseller i queda com a regidor "ras" de Palma. Cristina Cerdó el substituirà també avui com a primer tinent de batle, responsable de Medi Ambient, Esports i Joventut i com a portaveu d’UM.

UM no ofereix res a Buils

L’Executiva d’Unió Mallorquina no oferí ahir el càrrec del Consorci de la Platja de Palma a l’exconseller de Turisme, Francesc Buils. Segons diverses fonts de la direcció, pensaven que Buils volia gaudir d’un temps sabàtic per estudiar anglès, però el cert és que aquest és un projecte de l’exconseller que encara ha de concretar. De totes maneres, el fet que l’Executiva no oferís ahir a Buils el càrrec que rebutjà Damià Nicolau no vol dir que més endavant pugui fer-ho. De fet, Buils va assegurar ahir dematí que en el futur té previst resoldre qüestions acadèmiques personals i millorar l’aprenentatge d’una llengua estrangera. Buils també va expressar que anar a la Platja de Palma no és el seu "primer objectiu". No obstant això, no li importaria col·laborar en aquest projecte ambiciós.

L’Executiva d’UM sí que aprofità per cobrir el càrrec que deixa Margalida Miquel, ara nova gerent d’ABACUA. El nou cap de relacions institucions de Medi Ambient serà Toni Llabrés.

Sindicats critiquen el canvi

Les principals centrals sindicals de Balears consideraren ahir que el canvi de titular de la Conselleria de Turisme és "inapropiat" perquè es produeix en un moment en què s’han assolit acords molt importants en temes claus per als treballadors de l’hostaleria. A més, confiaren que el nou conseller "fomenti" el diàleg amb la part social. Això comunicaren el secretari d’Acció Sindical de la Federació de Comerç, Hostaleria, Turisme i Joc de la UGT, José García, i la secretària de la Federació de Comerç, Hoteleria i Turisme de CCOO, Àngeles Sánchez.

Estaràs també critica

Si els socis d’UM al Govern, el PSIB i el Bloc, valoraren ahir positivament l’entrada de Nadal en la Conselleria de Turisme i confiaren que hi farà un "bon paper", la presidenta del PP, Rosa Estaràs, indicà que "duim una setmana sense conseller de Turisme" i això "demostra que el president Antich ni coordina, ni dirigeix, ni controla l’acció de govern perquè els que manen són els sis partits".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa mes de 15 anys
En Buils no ve mesurar bé les forces i per tant es va equivocar i en política qui s'equivoca ha de marxar.
Valoració:-1menosmas
Per jac, fa mes de 15 anys
Una UM reforçada, i amb el seu president al Govern, és un canvi en positiu per a tots plegats, independentment de la continuïtat de polítiques a la Conselleria. Qui vulgui veure-hi fantasmagòrics submarins del PP, seguint el dictat d´una sèrie d´articulistes que ja sabem tots de quin peu calcen, és ben lliure de fer-ho. Jo estic convençut que el país hi guanya.
Valoració:7menosmas
Per rafel, fa mes de 15 anys
Estic d'acord amb en Tomeu. Tota aquesta moguda per seguir amb la mateixa política. Començo a pensar que aquest l'únic que vol és la cadira i el tractament.
Valoració:0menosmas
Per jo, fa mes de 15 anys
Ja tenim el PP al Govern...
Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 15 anys
Per donar continuïtat, que haguessin deixat a Buils
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente