nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
23°

“A Perpinyà no s'ha de fer projecció exterior”

Esperança Marí, diputada d'Esquerra, defensa que “l'Institut Ramon Llull no és la millor manera d'ajudar la Bressola”

"És evident que ni Perpinyà ni la Catalunya Nord no són l’estranger. Es tracta d’uns territoris que formen part de la cultura catalana i, per tant, l’Institut Ramon Llull no té per què haver-hi de fer projecció exterior". Això va dir ahir la diputada d’Esquerra Esperança Marí amb relació a l’anunci que la setmana passada féu la consellera d’Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, sobre la manera com s’ajudarà econòmicament la Bressola.

Tot i això, Marí reconegué que "tenint en compte el moment econòmic difícil que viu la Conselleria, s’entén que finalment s’hagi optat per aquesta determinació". Tanmateix, assegurà que "la participació de Balears a l’Institut Ramon Llull només té una setmana de vida i té poc marge de maniobra per col·laborar amb la xarxa d’escoles que fan immersió lingüística a les comarques nord-catalanes".

Malgrat tot, en futurs convenis Esquerra és partidària que sigui la Direcció General de Política Lingüística o el mateix Cofuc els que cedeixin part del seu pressupot per a aquest tipus d’iniciatives. Així, s’entén que l’Institut Ramon Llull s’ha de limitar a fomentar la cultura de les Balears a ciutats com Londres, Berlín o Guadalajara.

"La iniciativa de col·laborar amb la Bressola té un vessant clarament simbòlic. Si el prestigi del català minva a Fraga o Formentera, aquesta situació també repercuteix a Mallorca. Per tant, ajudant la Bressola, també ens ajudam a nosaltres mateixos", assegurà Marí.

No obstant això, per Marí, "la qüestió important és que tots els organismes que treballen per prestigiar la llengua (Política Lingüística, Cofuc, Institut d’Estudis Baleàrics i Ramon Llull) facin feina de manera coordinada i no es trepitgin".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un Qualsevol, fa mes de 16 anys
No estic gens d'acord...Hem de sabre diferencia entre "realitat política" i "realitat cultural". Las administracions pública tenen un marc definit, canviar això per qüestions ideològiques siria un desastre. Es com si desde la comunitat de Madrid donàs subvencions a col.leguis que nomes tinguen como llengua vehicular el castellà per que el minva a qui , repercuteixi allà. Las administracions balears s'han de preocupar dels problemes dels illencs....mes allà, es projeccio exterior...que s'ha de canalizar per altres vies...
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente