algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
16°

Els sindicats de la concertada rebutgen la proposta de Galmés

Mantenen les aturades dels dies 5 i 11 de juny si la Conselleria d'Educació no rectifica

Els sindicats de professors de l’ensenyament concertat rebutjaren ahir les propostes efectuades per la Conselleria d’Educació i Cultura, i confirmaren que mantenen la convocatòria de dues jornades de vaga als centres d’ensenyament per als dies 5 i 11 de juny.

Representants sindicals del col·lectiu de docents es concentraren ahir dematí a les portes del Parlament per escenificar el seu rebuig a l’oferta de 63 euros mensuals que Educació els oferí dilluns en concepte d’antiguitat. La proposta fou ratificada ahir per la consellera Bàrbara Galmés en el ple del Parlament.

Els sindicats STEI-i, USO, FSIE, CCOO i UGT consideren "completament insuficient" aquesta oferta a la vegada que rebutgen els terminis de pagament que planteja la Conselleria. "Educació preveu començar a pagar el 20% d’aquests 60 euros a partir del 2013 als professors amb una antiguitat de 12 a 16 anys. I això és inacceptable", assegurà ahir Paulí Aguiló, portaveu del comitè de vaga. Sobre la convocatòria de vaga, Aguiló assegurà que Educació "no és conscient que la gent està molt cremada. És el tercer intent de negociació i estan enrocats".

A més, criticà que s’hagués arribat a acords per solucionar el conflicte amb els metges, «però no s’hagi volgut fer l’esforç amb els professors». Avui, els docents lliuraran la seva proposta a Educació. A més, tenen previst convocar assemblees de delegats la setmana que ve. «Si no canvien, mantindrem les vagues", digué Aguiló.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.