nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

411.500 euros en despeses de representació

Ho gastaren en taxis, restaurants i benzina en 4 anys els dos màxims responsables de l'empresa pública CDEIB

Les despeses de representació (taxis, benzina i restaurants principalment) que varen realitzar els responsables del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) la legislatura passada varen sumar un total de 411.500 euros.

D’aquesta manera, es desprèn de l’informe econòmic que ahir aprovà la comissió executiva d’aquesta empresa pública, que depèn de la Conselleria de Comerç i Indústria i que ara es remetrà al departament d’Intervenció del Govern per tal que en determini possibles irregularitats i decideixi si, finalment, es remet aquest assumpte a la Fiscalia.

Un dels aspectes que crida més l’atenció als actuals responsables polítics del CDEIB és el fet que l’exgerent Antònia Ordines gastàs en només quatre anys 321.956 euros en despeses de representació. L’exdirector general de Promoció Industrial Kurt Joseph Viaene va gastar, en aquest mateix període de temps i pel mateix concepte, un total de 89.543 euros.

Cal recordar que el Govern va treure a la llum pública l’existència d’un forat de 36.000 euros corresponents a despeses de representació sense justificar al CDEIB fa un mes. L’informe econòmic presentat ahir detalla que Viaene va deixar sense justificar uns 19.000 euros que, cal recordar, retornà a aquesta empresa pública. Ordines, en canvi, encara no ha tornat els 17.606 euros sense justificar que li van reclamar llavors.

Algunes de les dades que criden l’atenció dels actuals responsables polítics d’aquesta empresa pública és l’elevat nombre d’estudis que s’encarregaren durant la darrera legislatura. En concret, s’encarregaren un total de 125 estudis en sols quatre anys, per un cost total aproximat de 600.000 euros.

Molts d’aquests estudis no s’ajustaren «als procediments i a la forma d’adjudicació que estableix la Llei de contractes de les administracions públiques», segons diu l’informe que detalla la situació econòmica actual del CDEIB.

Empreses afavorides
Entre la relació d’empreses i de persones que varen ser contractades de manera directa tant per realitzar estudis com per a diferents tasques destaquen els 132.349 euros pagats a la cantant Isabel Maria Rosselló, una persona molt vinculada a l’exgerent Antònia Ordines.

Així mateix, l’informe detalla el nombre de convenis subscrits amb diferents entitats durant la legislatura passada, com també la seva finalitat. Entre d’altres destaca l’adquisició d’un immoble per a l’Ajuntament de Mancor per un import total de 210.000 euros.

En el capítol de feines contractades directament a empreses per una facturació anual superior als 30.050 euros crida l’atenció el cas d’una empresa de publicitat de la comarca del Raiguer, a la qual es varen pagar un total de 3.347.748 euros per diferents tasques d’edició de fulletons, llibres i d’altres articles de promoció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquel, fa mes de 15 anys
Kurt Joseph Viaene ... "el depredador"
Valoració:-1menosmas
Per bernadí, fa mes de 15 anys
És ben necessari que s'obri una investigació al Batle de Mancor de la Vall, el que trobarien.
Andratx ha estat en ARIP i a Mancor és en ANEI i no un sol cas aïllat sinó bastants més.
Valoració:3menosmas
Per miquelí, fa mes de 15 anys
més i més i més i més i més
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente