algo de nubes
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

Condemnats

L'Audiència de Palma ha conclòs el primer judici del cas Andratx. Condemna els quatre acusats per la construcció del xalet il·legal

L’exbatle del PP d’Andratx, Eugenio Hidalgo, i l’exdirector general d’Ordenació del Territori del Govern "popular", Jaume Massot, foren ahir condemnats a quatre i a tres anys i mig de presó respectivament per la Secció Segona de l’Audiència Provincial de Palma, presidida pel magistrat Joan Catany. El tribunal també condemnà l’exmisser municipal, Ignasi Mir, a un any de presó, i l’exzelador de la localitat, Jaume Gibert, a quatre mesos de privació de llibertat.

Aquest és el resultat del primer judici del cas Andratx, que ha confirmat la participació dels quatre condemnats en la construcció d’un xalet il·legal de l’exbatle d’Andratx en una Àrea Rural d’Interès Paisatgístic.

La condemna contra Hidalgo i Massot els suposa l’ingrés a la presó, ja que supera els dos anys de privació de llibertat. El misser de l’exbatle, Rafel Perera, anuncià ahir que en els propers dies presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem. Aquesta mesura podria implicar la suspensió de l’ingrés immediat dels condemnats a la presó.

Autors, inductors i cooperadors
Tant l’exalt càrrec del Govern, Jaume Massot (també extècnic d’Urbanisme de l’Ajuntament), com l’exbatle Eugenio Hidalgo han estat condemnats com a responsables d’un delicte de prevaricació administrativa i d’un delicte contra l’ordenació del territori.

A l’exbatle del PP se’l considera "inductor" del delicte de prevaricació (un any de presó), i "autor directe" del delicte contra el territori amb l’agreujant de prevaler-se del càrrec públic que regentava en el moment dels fets (tres anys de presó). I a Jaume Massot se’l considera l’"autor directe" del delicte de prevaricació (dos anys de presó) i "cooperador necessari" del delicte contra l’ordenació del territori (un any i mig).

L’exmisser Mir ha estat condemnat a un any de privació de llibertat pel fet de ser també "autor directe" del delicte de prevaricació. I Jaume Gibert, tot i ser considerat "cooperador necessari" del delicte contra l’ordenació del territori, només ha estat condemnat a quatre mesos de presó.

El tribunal considera un «atenuant molt qualificat» la decisió de l’exzelador d’Andratx de «col·laborar amb la Justícia». Al cap i a la fi, un missatge molt clar per a les desenes d’imputats en el cas Andratx, on encara s’han de resoldre 69 investigacions de la Fiscalia.

El tribunal també ha decidit que Eugenio Hidalgo es faci càrrec de l’esbucament del xalet il·legal que es va fer construir devora l’ajuntament. I que els condemnats Massot i Gibert l’ajudin a pagar el cost de la demolició.

Així mateix, la sentència condemnatòria recull quantioses penes de multa i de privació per desenvolupar determinats càrrecs públics o empresarials contra els quatre condemnats.

Amb aquest condemna, el tribunal, format pel president Catany i pels magistrats Juan Pedro Yllanes (ponent de la sentència) i Diego López-Reyno, pren com a seves les tesis dels fiscals Anticorrupció, Joan Carrau i Pedro Horrach, recolzades també en l’acusació particular de l’Ajuntament d’Andratx i l’acusació popular, en nom de la dirigent local d’UM Isabel Alemany i l’agent de la Policia Local Joan Ensenyat.

Les acusacions creuen que la condemna és justa i satisfactòria, ja que s’ha pogut demostrar que Hidalgo comprà una parcel·la per construir-hi un xalet il·legal i cometé els delictes aconsellat per Jaume Massot i amb el suport d’Ignasi Mir i de Jaume Gibert.

Texte de la sentència

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Magí Llull Benejam, fa mes de 15 anys
A sa foto fan cara d'estar preocupats. Només els falta una Pantoja que es planyi a les pàgines de societat -perquè no tenim premsa rosa pròpia -
Valoració:2menosmas
Per llonguet, fa mes de 15 anys
Amb penes com aquesta...normla que els polítics fagin de les seves amb total confiança!
I a Italia segons on, els corruptes amb mateira de cxonstrucció surten mooolt mal parats...però no per s'autoritat italiana precisament!
Valoració:3menosmas
Per xavi, fa mes de 15 anys
Però per favor, Perico, has estat mai a Andratx?? Aquesta pena de 4 anys és ínfima pel mal que han fet. I evidentment violacions assassinats... són coses greus, però la sol·lució passa per augmentar les penes en les dues matèries, no reduir-les en la corrupció urbanística. Ek company Jaume de palma té tota la raó. Pareix que vivim a Itàlia, la nostra classe política és patètica.
Valoració:1menosmas
Per Tià, fa mes de 15 anys
I més sen mereixen auria de tomar tot el que han fet ilegal i pagar de les seves butxaques indemnitzacions a aquells que van comprar apartaments pensant que eren legals BARRUTS
Valoració:5menosmas
Per Jaume de Palma, fa mes de 15 anys
Perico. Me sap greu, però discrep amb tu. Els delictes de prevaricació, per a enriquiment personal me semblen una burla a la legalitat i a la immensa majoria de persones que s'aixequen cada dia ben prest per anar a fer feina i que cobren a fi de mes un sou minso. Aquesta genteta se'n riu del sistema emparant-se en el seu poder polític o social i això no se pot consentir. Que te sembla excessiu? Idò jo trob que hi haurien d'estar uns anys més dels que els han condemnat, sense permisos i inhabilitats de per vida per a càrrec públic. És una vergonya que aquesta gent s'encarregui de la res pública. Ells són els que haurien de ser exemplars en el respecte de les lleis!
Valoració:1menosmas
Per tinet, fa mes de 15 anys
Molt bé per la condemna, tot i que ha estat massa magra. Ara veurem si la compleixen o si haurà prescrit o si tendran claustrofòbia i no podran estar tancats!!!
qui deu que pag!
A veure si qualque dia tomaran el xalet de Llucalcalri que està condemnat pel suprem!!
Valoració:4menosmas
Per àngel, fa mes de 15 anys
Crec que és trist que hi ha llocs a Mallorca on un ja no hi pot anar sense sentir indignació. Andratx vist des de la mar fa pena. El major pecat nostre és el "mal gust".

Però crec que també és bo que es penalitzi la desvergonya absoluta que aquest pas representa.
Valoració:2menosmas
Per perico, fa mes de 15 anys
Jo penso que està bé que els aturin els peus, però d'això a condenar a 4 anys de presó per un delicte d'un xalet, no sé, ho trobo excessiu, quan llavors penso que hi ha delictes de violacions, assassinats, i coses molt greus i amb un no res són al carrer. Però el públic ara demana això. I és que es tot un espectacle.
Valoració:-1menosmas
Per Miquel, fa mes de 15 anys
Aquests del pp tenen en Parera, que els treu les castanyes del foc. La condemna social ja ha començat, encara que crec que dins aquesta societat, sí es tornàs presentar aquest personatge com a batle, tornaría ganyar. . L'únic consol es que en Hitler també guanyava les eleccions. Escòria humana. Vergonya, mallorquins.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente