algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

La Fiscalia cerca Matas i Munar

El dirigent del PP Jaume Font reconegué que, per encàrrec de Matas, participà en la reunió entre PP i UM investigades per Anticorrupció. Afirma que la darrera paraula sobre el Pla Territorial la tenien Matas i Munar

Els fiscals Anticorrupció Pedro Horrach i Juan Carrau insistiren ahir a trobar la suposada vinculació de l’expresident del Govern balear Jaume Matas (PP) i de l’expresidenta del Consell Maria Antònia Munar (UM) en el cas Pla Territorial de Mallorca (PTM). Però la compareixença judicial de l’actual portaveu del PP al Consell, Jaume Font, no va ser prou concloent. El polític pobler declarà ahir al matí com a imputat durant gairebé dues hores i mitja davant el jutge d’instrucció número 6 de Palma, Miquel Florit.

Font es referí a una reunió de coordinació entre dirigents del PP i UM per tractar qüestions relacionades amb el Pla Territorial. El dirigent del PP explicà al jutge que va ser aleshores quan acordaren que «en cas de dubte o discussió decidirien els presidents de cada partit», que en aquells moments (2003) eren Matas i Munar. Però llevat d’això no aportà més dades.

Els fiscals Anticorrupció s’han passat les dues darreres setmanes preguntant a la resta d’imputats sobre el possible paper de Matas i Munar, però fins ahir no havien trobat cap relació amb el PTM. Els empresaris de la construcció imputats, Mateu Sastre i Vicenç Grande, negaren qualsevol mena de contacte amb els dos presidents, i el portaveu d’UM al Parlament, Tomeu Vicens, negà que Munar tingués coneixement sobre el contingut del Pla Territorial. Tanmateix, els fiscals s’interessaren per ambdós després que un testimoni destapàs l’existència d’aquesta reunió a la qual es refería ahir Font.

Encàrrec de Matas
Durant l’interrogatori, Jaume Font també aclarí al jutge que la seva presència en la reunió entre PP i UM fou fruit d’un «encàrrec» del llavors president del Govern, Jaume Matas, que li demanà responsabilitzar-se de la coordinació entre els 27 ajuntaments governats pel PP per «acatar les directrius» del Consell de Mallorca, en mans d’UM, i garantir així el pacte de governabilitat entre ambdós partits. A més, digué que les seves gestions serviren per «calmar les ànsies de creixement urbanístic» de la majoria de consistoris del PP i «convèncer-los» que la competència corresponia a la institució presidida per Munar.

Fonts internes del cas asseguraren ahir que l’interrogatori de la Fiscalia Anticorrupció a Font fou «molt més dur» que el que feren al dirigent d’UM Bartomeu Vicens la setmana passada.

Pel que fa al contingut de l’encontre entre UM i PP, Font afirmà, primer, que el PTM s’havia tractat «de manera superficial». Però minuts després, davant les preguntes d’Anticorrupció, el portaveu del PP reconegué que «el sentit» de la reunió era «coordinar adequadament el període d’al·legacions que sorgiria presumptament després de l’aprovació del PTM», segons quedà transcrit de manera literal en la seva declaració. Font també recordà que, malgrat la presència d’alguns tècnics, es tractava d’una reunió política, tal com ja havien avançat l’extècnic del Consell que declarà com a testimoni i el mateix Bartomeu Vicens. A banda d’aquests dos i de Font, a la reunió hi acudiren, per part de PP, Rosa Estaràs i l’exconsellera Mabel Cabrer, amb els directors generals Jaume Massot i Miquel Ramis d’Ayreflor; per UM hi acudiren Vicens, l’exvicepresident del Consell Miquel Nadal i l’exdirector insular Miquel Àngel Grimalt.

Jaume Font contradigué ahir les paraules de Vicens en el sentit que en la trobada ni ell, personalment, ni el Govern no imposaren cap Àrea de Reconversió Territorial Directa (ART), en referència a les tres operacions que estan en el punt de mira d’Anticorrupció.

Font, que parlà gairebé sempre en nom propi i no del partit, negà haver mantingut cap contacte amb el president del Mallorca, Vicenç Grande, o haver negociat res de les ART amb l’empresari Mateu Sastre, amb qui sí que reconegué haver tengut amistat i negocis. Així mateix negà haver pressionat ningú.

En els darrers dies havia transcendit la possibilitat que, després d’escoltar Jaume Font, els fiscals cridassin a declarar Matas i Estaràs. En sortir de la sala no descartaren aquesta possibilitat a preguntes de dBalears. Les revelacions de Font podrien incloure ara, a més, l’actual presidenta del Parlament. •

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rubia, fa mes de 15 anys
¿Qui hi ha per damunt de'n Matas i na Munar??
Valoració:5menosmas
Per Gostí Veny Campomar, fa mes de 15 anys
Idò en Mates és a Washington, on fa feina pes Barcelons de Felanitx.
Lluny de voler fer-se notar. No com na Munar que no sabem on para i que en deu tramar de ses seves.
Valoració:4menosmas
Per joan martorell martorell, fa mes de 15 anys
ningú ha fet res, tots tenen les mans netes, de totes maneres el bony sortirà
Valoració:0menosmas
Per llonguet, fa mes de 15 anys
A gratar a qualsevol color s'ha dit!
Tots sota sospita i que surti la pus!
Valoració:1menosmas
Per lluis, fa mes de 15 anys
tots a declarar!!!!!!
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente