nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El GOB fa pressió a Antich perquè torni a protegir Son Bosc

Els ecologistes apugen el to de les reivindicacions i protesten al Consolat. Demanen incloure la zona al parc de l'Albufera per aturar el golf projectat

El grup ecologista GOB ha decidit apujar el to de les seves reivindicacions per a la protecció de la zona humida de Son Bosc, situada al costat de l’Albufera de Muro i amenaçada per un projecte de camp de golf, i ahir escenificà una protesta davant la seu del Govern, a les portes del Consolat de Mar. Un acte clàssic en les grans reivindicacions d’aquesta entitat.

Els ecologistes reclamaren directament al president Antich actuacions "de manera immediata", recordant-li que ara fa just cinc anys que ell mateix signà el decret pel qual es protegia la zona incorporant-la al parc natural de l’Albufera. El 2004, el Govern del PP derogà el decret per donar via lliure al golf previst pels hotelers de la zona.

Un dels portaveus del GOB, Toni Muñoz, instà ahir Antich i el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, a iniciar la redacció d’un Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de Son Bosc com a passa prèvia perquè torni a quedar inclòs en el parc natural i evitar així que es pugui executar la llicència per al camp de golf atorgada el mes de març per l’Ajuntament de Muro, amb els vots del PP i UM.

"El Govern disposa de la mesura legal per fer-ho perquè la llei estatal de Patrimoni Natural preveu aquesta figura de protecció preventiva per a espais d’elevada importància ambiental amenaçats com aquest", assegurà Muñoz.

Crítiques al Govern
"El Govern està obligat a actuar per marcar diferències respecte a l’anterior del PP", apuntà el representant del GOB, que no queda enrere a l’hora de criticar l’actual Executiu, perquè un any després de les eleccions "no ha fet cap passa ni un sol moviment per aturar la destrucció de Son Bosc, un dels llocs amb més biodiversitat de Mallorca".

"El canvi de Govern, pel que fa a l’amenaça que pateix Son Bosc, fins ara no s’ha traduït en res", insistí Muñoz, qui acusà també el conseller Grimalt "d’estar amb les mans plegades" en aquesta qüestió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 15 anys
Una pregunta: Perquè no donen la cara els del GOB a aquestes manifestacions. A totes les fotos que publica d'anys anteriors surten amb la cara tapada. NO ho entenc---
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente