algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

«Si hagués sabut el que feia Vidal mai no hi hauria implicat el meu fill»

Un secretari de Bitel i el seu fill declaren als jutjats com a imputats

El misser Sebastià Romaguera, secretari del consell d’administració de Bitel i titular del 50% d’una de les empreses implicades en el cas Bitel 2, declarà ahir davant la jutgessa instructora de la causa, Carmen Abrines, a qui negà saber res del cas: «Si hagués sabut res del que feia Damià Vidal no hauria implicat mai el meu fill en aquesta empresa», digué en referència a Joan Antoni Romaguera, fill seu i administrador d’Helix Infocom.

El pare, Sebastià Romaguera, creà aquesta societat posant-hi el 50% del capital; l’altra part la posà Damià Vidal, l’exgerent de Bitel i principal imputat per la fiscalia Anticorrupció, que investiga delictes d’estafa, frau, falsedat documental, suborn i revelació de secrets. Ahir, Sebastià Romaguera assegurà que se sentia enganyat per Vidal, en qui havia confiat fins al dia en què fou detingut. L’empresa Helix Infocom emeté informes presumptament falsos per Bitel pels quals cobrava grans quantitats de doblers, i l’exgerent Vidal s’hauria quedat amb comissions per al seu benefici particular. Fonts jurídiques del cas afirmaren ahir que el fill, Joan Antoni Romaguera, es ratificà en la seva declaració policial, en la qual hauria reconegut bona part dels fets.

Tot i així, altres fonts indicaren que, igual que la resta d’imputats, tant el pare com el fill carregaren tota la responsabilitat del cas sobre Damià Vidal, que era qui ho controlava tot i ja ha reconegut bona part dels seus delictes davant la jutgessa. Amb aquestes declaracions es pot donar per tancada la primera ronda de compareixences judicials del cas Bitel 2, que investiga els delictes comesos per Damià Vidal i els seus presumptes testaferros per apropiar-se de 700 mil € dels cabals públics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.