muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
22°

[VÍDEO] Protesta en suport a Palestina i contra «el blanquejament dels crims d’Israel mitjançant l’esport» al club nàutic del port de Pollença

Fernando Perianes

Aquest diumenge, Alternativa per Pollença ha organitzat una protesta, en la inauguració oficial del campionat europeu sub 21 de les categories olímpiques de vela d'ILCA al Reial Club Nàutic Port de Pollença, contra la participació d’Israel.

«Ens sembla una vergonya que no s’adoptin mesures contundents i concretes contra Israel mentre aquest país està violant els drets humans més fonamentals i cometent un genocidi a Gaza, assassinant impunement milers de civils i entre ells milers de nins. El mínim que es podia fer a Europa és excloure de les competicions esportives Israel, mesura que es va adoptar ràpidament contra Rússia quan va envair Ucraïna. Aquesta seria una forma d’enviar un missatge a Israel clar de reprovació i pressionar per acabar amb el genocidi», han explicat.

La formació considera que el boicot a Israel és «el que podem fer la societat civil per donar suport a les resolucions de les Nacions Unides i el dret internacional, que condemnen l'ocupació israeliana de territoris palestins i exigeixen el respecte dels drets humans dels palestins». Per això, demanen al Reial Club Nàutic Port de Pollença i a tots els implicats en l’organització d’aquest campionat que «no siguin còmplices de l’estratègia israeliana de normalització i blanquejament dels crims d’Israel mitjançant l’esport».

A més, insten la societat civil i la comunitat internacional a aplicar «un boicot total a Israel, com a contribució en la lluita contra el genocidi, l’ocupació, colonització i règim d’apartheid israelians. Demanam que es trenquin totes les relacions militars, econòmiques i diplomàtiques amb Israel i que es reconegui el dret internacional dels palestins a viure en pau i llibertat des del riu fins a la mar».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya insular, fa devers d'un mes
Podríem aprofitar l'avinentesa per a denunciar l'ocupació espanyola de la nostra terra i boicotar els productes espanyols...
Valoració:1menosmas
Per Mascaró de Son Llodrà, fa devers d'un mes
A "Una vertadera pena".
Els mots s'han d'usar bé.
Primer de tot hauríeu de saber que vol dir el mot "genocidi", i no fer-ne un ús impropi, com el que fa el poder judicial espanyol del mot "terrorisme", la qual cosa és un directe insult a totes les persones que malauradament han patit terrorisme de veritat.
Després cal conèixer un poc d'antecedents i l'evolució del conflicte entre palestins i israelians.

En la situació actual es pot perfectament rebutjar el terrorisme (és clar, evidentment segons definició europea i internacional) per part de grups (o persones) palestins i d'arreu del món, alhora defensar el poble palestí i al mateix temps ésser pro israelià i estar en desacord amb el govern de Netanyahu.

No comprenc perquè alguns creuen que sempre tot ha d'ésser obligatòriament "blanc" o "negre", tal volta pel fet que matisar, contrastar, reconèixer les contradiccions humanes, comprovar fonts d'informació i entrar més a fons i més enllà d'informacions intencionades, requereix una certa feina i sobretot pensar.

Estar en contra i rebutjar el terrorisme, no vol dir ni de bon tros defensar o restar insensible davant la destrucció de vides, mutilacions, destrossa d'habitatges, d'hospitals, escoles, etc per part d'exercits "legals" i planificats des de "governs" estatals... I tot el que comporta en efectes directes, desnutrició d'infants i d'adults, manca d'escolarització i de tot d'allò més elemental per a viure, en un territori, la Franja de Gaza de 365 km² on hi malviuen més de 2 milions de persones ( L'illa d'Eivissa fa 571,6 km² i té una població de 96.467 habitants, sense comptar-hi turistes que hi van i se'n van).

La mort massiva ( de més de 30.000 vides humanes), la destrucció d'habitatges i de tota mena d'edificis, el desplaçament dins de la Franja de Gaza a indrets que son igualment insegurs, la fam de persones que els hi manca de tot allò més elemental menjar, higiene, privacitat, on viuen en condicions inhumanes i mentre les malalties avancen inclús entre els nins, i sobretot la patètica fam la qual avança contrarellotge.

Totes les pèrdues i el dolor dels darrers mesos no pot deixar com si res persones sensates i sensibles. La major part de la humanitat no és insensata ni insensible, enfront de la destrucció.

I per acabar-ho d'adobar la "reconstrucció" la pagarem els de sempre i com sempre se n'enriquiran encara més uns altres que, a les nostres altituds, també seran els de sempre i ja es comencen a fregar les mans entre Ucraïna i la franja de Gaza.
Valoració:3menosmas
Per Una vertadera pena, fa devers d'un mes
El genocidi el va fer l'estat terrorista de Palestina a Israel, el dia set d'octubre de 2023.
Totes les xifres de morts que dóna el ministeri terrorista de Hamàs, sobre desenes i centenars de milers de morts dels seus cada dia, son tan dubtoses i indemostrables, com la santedat dels seus"màrtirs", que se guanyen un suposat paradís a base
d'assassinar cristians, jueus, d'altres religions i ateus.
I és molt trist, veure que aquest diari, que sortia amb una finalitat cultural i de promoció i conservació de la llengua catalana, junt amb la màxima institució
educativa de la nostra comunitat, s'estiguin pervertint, i se converteixin en instruments de propaganda gihadista i en un lobby, per exigir als organismes internacionals i als països que son potències militars, que impedeixin a Israel que se defensi dels seus agressors, perque d'aquesta manera l'Imperi del Mal o l'Imperi de la Foscor, creixi i avanci cap a ca nostra, per també fer-nos a noltros la mateixa neteja ètnica i cultural.
O és que hi ha qualcú que se pensa, que Israel no rep bombardejos de Hamàs i de Hezbolah?
La realitat, és que hi ha molts de doblers per enmig, per enganar- nos com a beneits. Però quan ja no quedi un sol israelià sobre la terra i a Jerusalem només quedi la mesquita d'Al Axa i tots els llocs sagrats de les altres religions hagin estat destruïts, quan tothom pensi erròniament que ha fet el bé salvant als moros i eliminant als jueus, aquests mateixos que defensàveu, vindran a destruir-nos també a noltros.
Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa devers d'un mes
Maleïts siguin tots els estats que promouen guerres i maleïts siguin tots els que observen i callen front a un genocidi. Molt bé per aquesta gent que denúncia la normalització dels crims amb la complicitat d’Europa i les diferents Federacions Esportives.
Valoració:-3menosmas
Per Guillem, fa devers d'un mes
Maleïts siguin tots els estats que promouen guerres i maleïts siguin tots els ciutadans que observen i callen front a un genocidi.
Valoració:-2menosmas
Per Ja ho val!, fa devers d'un mes
@,Atlas. Aquests ho mesclen tot i no ténen gens ni mica d'educació.
El que hauria d'exigir tothom, és transparència en les notícies d'aquesta maleïda guerra, provocada per Hamàs, que els mitjans de comunicació deixin de blanquejar als terroristes i de criminalitzar a Israel, i que contin els successos tal i com han passat no deformant- los..
Perque si ens empassam totes les mentides, i ens posem a fer el joc als terroristes, acabarem com la pobra gent d'Iràn i d'Afganistan.
Valoració:1menosmas
Per Atlas, fa devers d'un mes
Molt mal fet. Ficar la política al esport.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente