muy nuboso
  • Màx: 9.52°
  • Mín: 7.19°

L'Ajuntament de Manacor desmenteix VOX, PP i El Pi sobre la construcció d'una mesquita

L'Ajuntament de Manacor ha emès aquest dimecres un comunicat en què rebutja «fermament» qualsevol intent de «promoure un clima social contrari a la convivència i als valors democràtics que guien aquesta institució» en relació a les darreres informacions sobre la construcció d'una mesquita. L'administració local rebutja de manera contundent «qualsevol intent de generar una atmosfera de divisió, discriminació o intolerància dins de la nostra comunitat». «Aquest rebuig a la polarització i la defensa dels principis democràtics són fonamentals en la tasca de l'Ajuntament de Manacor en la construcció d'una societat més justa, cohesionada i democràtica per a tots els ciutadans», han remarcat.

Així mateix, l’Ajuntament de Manacor assenyala que no ha rebut cap sol·licitud ni cap projecte per a la construcció d’una mesquita a Manacor i recorda que el departament d’Urbanisme rep diàriament consultes de ciutadans, professionals, empreses i entitats diverses i «totes són ateses». «Una vegada es presenti aquest o qualsevol altre projecte, els departaments corresponents del consistori es posaran a treballar per assegurar-se que compleix els requisits i la normativa vigent, com es duu a terme en qualsevol projecte urbanístic del municipi. Els edificis i les activitats estan regulats per la normativa vigent i recollits en el Pla General, que s'aplica rigorosament sigui quin sigui el projecte», apunten.

L'Ajuntament desmenteix així els comunicats de VOX, PP i El Pi en què donen per fet la construcció imminent d'una mesquita a Manacor.

Per la seva banda, El Pi afirma que és l'Ajuntament qui vol contruir una mesquita i que ha d'escoltar els veïns que s'hi oposen: «El batle ha de fer que el sigui millor pel poble, però escoltant els veïnats i tenint present la seva opinió».

«El Pi no s’oposa a la construcció de la nova mesquita, però consideram que el cèntric barri de Fartèrix no és el lloc idoni per fer-la. El centre de Manacor no pot suportar una infraestructura amb aforament per a un miler de persones. És insostenible. Si no fa marxa enrere, només col·lapsarà el centre de Manacor, que ja ha està col·lapsat», insiteixen.

«És incongruent que l’equip de govern digui que vol un creixement ordenat i organitzat del nostre poble, i que després facin grans obres al centre de la ciutat per saturar-la encara més. Volem una explicació raonada i seriosa, els veïnats de Fartàritx i tots els manacorins se la mereixen», remarquen.

Qui també ha emès un comunicat en contra d'una suposada mesquita a Manacor és VOX, com era d'esperar. L'extrema dreta diu que posarà «totes les traves possibles per a evitar la seva construcció». A més, asseguren que «la futura construcció ja estava pactada amb el batle, el qual va comprar el vot de la comunitat musulmana, comprometent-se a facilitar aquesta aberració». A més, apunten que MÉS-Esquerra Manacor ha donat «instruccions a la comunitat musulmana per a facilitar la compra de
un solar valorat en un milió i mig d'euros».

Per últim, el Partit Popular ha comunicat que s'oposa a «la construcció d'una nova mesquita al centre de la ciutat, perquè creu que aquesta zona i els seus serveis públics estan congestionats i pateixen una forta pressió humana».

«Basant-se en la realitat actual de Manacor en què el centre i els seus serveis públics estan congestionats i pateixen una forta pressió humana, unit als corrents urbanístics que indiquen que qualsevol instal·lació o infraestructura amb elevada capacitat d'aforament s'ubica als afores de les ciutats, consideram que en el cas que ocupa s'ha de replantejar l'autorització d'una nova mesquita seguint aquestes directrius tenint en compte que un temple com el que es preveu projectar podria reunir més de 1.000 persones», assenyalen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ja insulten!, fa devers d'un mes
Lluitar, perque uns nouvinguts de pensament "diferent" que no volen adaptar- se al nostre poble, però que volen imposar "lo seu", no acabin suprimint els nostres drets i prohibint la nostra cultura i la nostra religió, si la practicam, no és en absolut racisme i només és dignitat.
Racista és el que menysprea a les persones pel seu color de pell, o pel país d'on ha vingut, però no el que no vol que els de fora li posin una cama al damunt i se'n riguin d'ell.
Perque per aquesta mateixa raó que una ens diu racistes, també podrien dir- nos-ho a tots els que lluitam perquè el Castellà no se mengi al Català a la nostra terra. I que consti que malgrat aquest fet fos una llàstima i la pèrdua irreparable d'un tresor heretat dels nostres ancestres, no seria tan greu com que ens vulguin imposar coses que encara son menys nostrades i que s més, suposen una pèrdua de drets i un retrocés social i polític.
Però en hi ha, que per fer veure que son molt democràtics, serien capaços de donar pas a qualsevol tirania, per brutal i selvatge que fos.
Valoració:4menosmas
Per Francisca Mas Busquets, fa devers d'un mes
Totes les pancartes que han sortit al barri, que no és el centre, es resumeixen en una paraula: racisme.
Valoració:-3menosmas
Per El meu suport als manacorins, fa devers d'un mes
Si tothom en parla, és perque qualque cosa hi deu haver.
Aquesta gent immigrant de religió musulmana ens va guanyant terreny poc poc a tots nosaltres fent-se els amos de ca nostra. I tot per la fluixetat dels nostres polítics i pels nostres propis prejudicis i por de que una gent intolerant ens digui intolerants a noltros.
No sé si tothom sap, que la comunitat musulmana té una partida als PGE, cosa que no té cap altra religió, ni tan sols la catòlica, la qual cobra de l'estat només els doblers que corresponen a la casella de la declaració de la renda, que se marca voluntàriament, que dit sigui de passada, els musulmans també reclamen per a ells, sense renunciar a la partida de doblers públics que ja cobra. Les dones musulmanes ténen més ajudes per tenir fills que les altres, fet que els proporciona moltes avantatges perque mentres les parelles d'aquí només podem tenir un fill o màxim dos perque no tenim ni doblers ni temps, que els nostres infants massa vegades estàn cuidats i mig mantinguts pels padrins i padrines, perque les parelles hem de treballar ambdós per poder sobreviure, elles en poden tenir quatre, cinc i més fills i poden dedicar- se a la seva criança, sense haver de sortir a guanyar- se el pa com fan les altres, perque ténen una "pagueta"que supleix el salari que se guanya per fer un treball . I per si fos poc, a les escoles, en lloc de suprimir les classes de Religió i substituir- les per classes de civisme i d'educació, que bona falta fa a la nostra maleducada joventut, també han implantat classes d'Islam, perque no fos cosa que aquesta gent se' n oblidas de les seves creences i dels seus preceptes ( És una ironia).
Però els nostres polítics, lluny d'acabar amb aquestes diferències tan injustes i que fan que de cada vegada aquests foranis siguin més i noltros menys, bé sigui per tenir els vots d'aquest col.lectiu, o bé perque els ténen por, els dónen tot el que demanen, per injust i absurd que sigui. I les esquerres encara estan més enamorades d'ells que les dretes i els fan més regals.
Jo pens que aquest batle que tenim a Manacor és un excel.lent batle
Però com bon esquerrà deu ser també arabòfil, o el seu partit no l'hauria presentat, tampoc me fio massa de que no estigui ajudant als musulmans en secret i que dugui enganat al poble. I per tant, que el dia menys pensat els manacorins se trobin una mesquita enmig de la ciutat, amb un minaret molt més alt que el campanar de la església principal, per fer- mos saber qui comanda.
Jo només avís: Però a França passa el mateix, i de cada vegada uns ténen més doblers i drets, mentres els altres paguen més impostos, sense que els beneficiats ho agraeixin,si no tot el contrari. I els francesos en estàn tan farts, que fan que amb els seus vots fan que la extrema dreta pugi com l'escuma . I segurament ja serà el Front Nacional el que governi França a la propera legislatura. I tot, perque el poble demana a crits als seus actuals governants que aturin aquesta invasió i tots aquests privilegis només per a uns, però aquests que governen se posen de perfil.


Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente