cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Entitats veïnals, ecologistes i partits de l'oposició volen aturar el projecte industrial fotovoltaic al sòl rústic protegit de Son Sales de Marratxí

227005

Les empreses Ventaja Solar 34, S.L. i Ventaja Solar 25 S.L. han presentat tres projectes de parcs fotovoltaics, dos denominats 'Son Salas' I i II de 10,750 KW cada un, a la zona denominada Son Sales, al polígon 7 parcel·la 195 i l’altre denominat 'Son Salas III' al polígon 7 parcel·la 232, ambdós en el terme municipal de Marratxí.

Aquests projectes han merescut el rebuig de diverses entitats veïnals, ecologistes i partits de l'oposició.

Així, l'Associació de Veïns La Pua de Pòrtol, la Plataforma Son Bonet Pulmo Verd, la Plataforma Renovables Si, però aixi NO, el GOB i les seccions de Marratxí dels partits PSIB-PSOE, MÉS per Marratxí i El PI, han consensuat un manifest per mostrar el seu rebuig als projectes.

Els opositors als projectes expliquen que «d’acord amb les Normes Subsidiàries de l’Ajuntament de Marratxí, els terrenys escollits per dur a terme les instal·lacions solars fotovoltaiques estan subjectes règims de protecció» i consideren que «els tres projectes es troben completament en sòl rústic protegit d’interès paisatgístic, de manera que no és viable la seva execució».

També es mostren sorpresos perquè «el Consell de Mallorca ha redactat un informe amb nombrosos motius d’impacte negatiu del parc i així i tot ha emès una conclusió favorable».

Les entitats i partits exigeixen al Consell de Mallorca que «refaci la valoració del seu informe, ja que el contingut inclòs en ell és del tot suficient i justifica jurídicament una valoració negativa del projecte». Igualment insten la Direcció General d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic a no declarar projecte estratègic industrial el Projecte d’agrupació fotovoltaica Son Salas I, Son Salas II i Son Salas III».

Per acabar, recorden que l’ajuntament de Marratxí «es va comprometre a lluitar per les nostres reivindicacions però no hem vist que això sigui així, per això demanem al batle Llompart que es comprometi de manera ferma i sincera en el suport a les reivindicacions dels veïnats, treballant de forma directe amb les altres institucions supramunicipals».

Per tot això, anuncien que seran presents al plenari municipal que se celebrarà el dimarts 27, a les 19.30 hores, per mostrar les seves reivindicacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.