cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Josep Massot és declarat fill il·lustre de Marratxí tot i ser «catalanista»

L'agrupació municipal de l'extrema dreta a Marratxí va votar en contra de la proposta de MÉS de declarar fill il·lustre a l'historiador Josep Massot i Muntaner. En una breu intervenció del regidor de Vox, Manuel V. Martínez, va exposar que «el senyor Massot representa l'imaginari catalanista, ja que fou un referent del catalanisme, un autèntic activista de 'pro'».

Martínez va argumentar que «ens basam en els pilars fonamentals de la defensa de la integritat i unitat d'Espanya i evidentment per aquesta qüestió no podem fer suport a una persona, per molt erudita que sigui».

Tot i l'exposició del regidor d'extrema dreta, la proposta es va aprovar per majoria, ja que la resta de partits del municipi votaren a favor.

La portaveu de MÉS per Marratxí, que proposaren la iniciativa, defensa que «tenim davant una figura que ha deixat una profunda empremta en l'àmbit del coneixement humanístic, però també en l'activisme social i cultural, amb una clara vocació de denúncia de la dictadura i de la investigació de la dignitat de les persones represaliades».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mateu Pol de C'an Revull, fa 8 mesos
El Pare Massot degué sentir un gran goig quant va veure que els curts de VOX no votaren al seu favor. Al manco es lo que me pasaría a jo si arrivas el cas que no arrivará perqué no som cap gran personatge com el Pare Massot. Gracies VOX per demostrar la poca vostra cultura.
Valoració:3menosmas
Per Aprenent, fa 8 mesos
En Manolo Martínez ès españista i afirma que Balears no ès España, ès una colonia de España, amb lo que estic conforme amb lo que diu.

Valoració:2menosmas
Per A. Cirer, fa 8 mesos
Un home savi. I bo.
Gràcies per la vostra feina incansable.
Valoració:10menosmas
Per jueus nazis?, fa 8 mesos
Aquí teniu uns quants catalanistes mallorquins, menorquins, pitiüsos i valencians:

Ramon Llull, Anselm Turmeda, Vicenç Ferrer, Ferran Valentí, Jaume Cadell, Calixt III, Marià Aguiló, Felip Curtoys i Valls, Josep Lluís Pons i Gallarza, Jeroni Rosselló, Josep Tarongí, Benvingut Oliver i Esteller, Josep Miquel Guàrdia, Ramon Picó i Campamar, Lluís Martí, Antoni Vicens Santandreu, Joan Torrandell, Nicolau Primitiu Gómez Serrano, Estanislau Aguiló, Miquel Duran, Miquel Costa i Llobera, Joan Estelrich, Eduard Martínez Ferrando, Antoni Maria Alcover, Pere Oliver i Domenge, Joan Mir i Mir, Llorenç Riber, Miquel Ferrà, Antoni Salvà, Joan Pons i Marquès, Isidor Macabich, Francesc de B. Moll, Marià Villangómez, Gabriel Alomar, Alexandre Jaume, Francesc de S. Aguiló, Pere Ballester, Tudurí Garcia, Joan Timoner i Petrus "Menorquit", Víctor Major, Emili Gómez Nadal, Carles Salvador, Pere Capellà, Joan Fuster, Llorenç Planes, Gregori Mir, Blai Bonet, Josep Maria Llompart, Nadal Batle, Miquel Bauçà, Baltasar Porcel, Josep Guia, Joan Guasp, Miquel Barceló, Bartomeu Mestre i Sureda "Balutxo", Biel Majoral, Gonçal Castelló, Gabriel Bibiloni, Bernat Joan, Pau Cateura, Antoni Mas i Forners, Joan Lladonet, Jordi Caldentey, Maria Antònia Font, Jaume Sastre, Rafel Horrach i Llabrés, etc., etc.
Valoració:19menosmas
Per De Asprer, fa 8 mesos
Un mallorqui catalanista es com un jueu nazi.
Valoració:-40menosmas
Per Catalunya insular, fa 8 mesos
Catalanista és qui defensa la catalanitat, la nació catalana. Espanyolista és qui defensa l'ocupació de la nostra nació, és a dir un feixista.
Valoració:29menosmas
Per Nina Tonina, fa 8 mesos
"Catalanista" és un insult racista dels catalanòfobs. Odiadors de les diferències i sense cap respecte per cap cultura.

Valoració:37menosmas
Per Pobleret, fa 8 mesos
Vos ho mareixeu , mestre.
Valoració:38menosmas
Per Andreu, fa 8 mesos
Crec que el pare Massot se sentiria molt satisfet de no haver rebut ni el suport, ni el reconeixement, ni els vots i molt menys l'homenatge dels que s'han oposat al seu nomenament. El pare Massot era un gran investigador, un intel·lectual de gran alçada i una bellíssima persona, i la seva contribució a la història contemporània de Mallorca és enorme, i comptarà sempre amb l'agraïment i el reconeixement dels mallorquins que creim en Mallorca.
Valoració:55menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente