cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Tres anys després de la seva destrucció, recuperen el monòlit d’homenatge als republicans a la carretera de la Talaia d’Albercutx

L'Ajuntament de Pollença l’any 2005 va col·locar tres monòlits d’homenatge als presos republicans que hi hagué als camps de concentració i treballs forçats al municipi. Un, al camí de Coves Blanques, a Sant Vicenç; un altre a Llenaire, al Port de Pollença; i un tercer monòlit a la carretera de la Talaia d’Albercutx, a la península de Formentor.

Aquests monòlits estan dedicats a la memòria dels presos republicans que, com diu la placa, varen «mantenir-se fidels a la democràcia i a la llibertat i foren obligats entre 1937 i 1940 a obrir camins» com el d’Albercutx.

Fa més de tres anys, el setembre de 2020 un vehicle, per accident, va tombar el monòlit dedicat als presos republicans del camp de concentració d'Albercutx que varen haver de construir la carretera a la Talaia.

L'Ajuntament de Pollença, amb el canvi de govern municipal, ha creat l’Àrea de Memòria Democràtica vinculada a la regidoria de Cultura per donar continuïtat a la feina iniciada en les passades legislatures, especialment d'ençà de la creació de la Comissió Municipal de Memòria Històrica el 2016, i a petició d'aquesta ha donat prioritat a la recol·locació del monòlit, que duia anys encallada.

Avui el monòlit ja torna a ser al seu lloc per homenatjar els republicans presoners i per recordar el perill, sempre a l'aguait, del feixisme.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Patriota, fa 10 mesos
Vaya pegote.
Valoració:-2menosmas
Per Parts i quarts fins i tot amb les pedres, fa 10 mesos
És que hi ha monòlits i monòlits.
Valoració:-2menosmas
Per Esteve, fa 10 mesos
A veurem el que dura fins que els feixistes el tornin a fer mal bé.
Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente