algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
16°

Un conductor del TIB exigeix a un passatger que xerri en castellà per a atendre'l

221813

Després que el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell, Jaume Alzamora, ha criticat aquest dimecres l'ús de topònims en castellà en un autobús del TIB, i ha instat el Govern i l'empresa pública a «complir la llei», ha denunciat també que ha estat discriminat lingüísticament pel conductor de l'autobús.

Respecte a l'ús incorrecte dels topònims, el Consorci de Transports de Mallorca ha contestat a Alzamora que sí que «respecten els topònims oficials» però que «ha estat una errada interna que en aquests moments ja està corregida» el fet d'escriure Colonia San Pedro i Artá.

Alzamora ha agraït la ràpida resposta del Consorci. No obstant això, ha avisat: «Ara només falta que els conductors no exigeixen xerrar els usuaris en castellà com ha fet el xòfer de la línia de 501 de les 9.54 h (Manacor). El portaveu de MÉS ha explicat a dBalears que, en arribar a l'estació de Manacor amb el TIB, ha volgut baixar de l'autobús per a agafar el tren fins a Palma però que el conductor no l'entenia en la llengua pròpia. «Pots obrir la porta de darrere que baixaré per agafar el tren?», li ha demanat Alzamora. En lloc d'obrir la porta, el conductor ha exigit al passatger: «Háblame en castellano!».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Jose antonio cuadras, fa 7 mesos
Tota aquesta gentola no tenen cap interés amb el mallorqu -catalá, els hauriem de fotre fora de casa.
Colla d'inùtils.
Valoració:0menosmas
Per xisca, fa 7 mesos
Per cert. Davallen per la carretera de Andrea Doria, a unes velocitats espantoses. Saben llegir els discs de circulació? O és que també estan en català?
Valoració:5menosmas
Per anton, fa 7 mesos
@Marga: Ningú te cap problema a parlar castellà si l´altre no enten el català.El problema és que no el volen entendre o fan veure que no l´entenen exigin de males maneres que tu cambiis la llengua mostrant un total menysteniment vers al català i els català parlants.
Valoració:8menosmas
Per Marga, fa 7 mesos
Els meus padrins i pares sempre les he vist fer esforç per xerrar castellá a qui no en tenía es Mallorquí. Jo faix lo mateix ...per que som Mallorquina i també Espanyola. Quina cumedi !!!! Aquets mateixos després troben un esterenger i si fá falta li xerren amb senyes per fer-se entendre.
Valoració:-15menosmas
Per 2000, fa 7 mesos
@Andreu Fuster:I si no el vol entendre? una persona que fa feina de cara el públic,cobrant dels nostres diners ha de saber com a minim els dos idiomes oficials.Ja està be de menysprear-nos d´aquesta manera.A sobre els doneu cullereta.
Valoració:18menosmas
Per Xerr mallorquí, fa 7 mesos
Per @FerranMiró
LLIURE!!!!
Valoració:7menosmas
Per Xerr mallorquí, fa 7 mesos
La realitat és que això passa diàriament al TIB desde fa anys. No exigeixen el català per fer feina. Molts diuen que no t'entenen però la realitat és que no et volen entendre i et volen forçar a xerrar castellà. Això s'arreglaría amb polítiques de normalització lingüística valentes, però no hi ha polítics que siguin agosarats en aquests sentit. Tampoc els meus, sóc sobiranista i han estat governant 8 anys amb un pacte. Jo he posat varies denúncies al TIB per aquest motiu i anim a tots els que comentan aquí a que ho facin també. Hem de colapsar el servei amb denúncies de discriminació lingüística a mem si fan cas d'una vegada.
Valoració:18menosmas
Per Xesc de Mallorca, fa 7 mesos
@FERRAN MIRÓ

VISCA!!!
Valoració:7menosmas
Per FERRAN MIRÓ, fa 7 mesos
ILLENCS no defalliu
Entre tots hem de defensar la memòria dels nostres abans passats i l'amor a la nostra terra que ens ha vist néixer i créixer !!
Jo sóc del poble de Gironella comarca del Berguedà al costat de Berga DES DE FA MOLTS SEGLES on es fa la PATUM !

VISCA LA TERRA !!!
Valoració:16menosmas
Per Per Andreu Fuster, fa 7 mesos
De tota la vida, he sentit als castellans dir "donde fueres, haz lo que vieres", això que fan aquests forasters es de xuleria innata, però si no tenen el suficient coheficient per entendre una llengua pròpia de allà on es guanyen la vida, potser tampoc són aptes per conduir un vehicle de transport públic...que els possin a grenar i no hauran de parlar ni escoltar...
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente