cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

[VÍDEO] Sara Martín: «El meu objectiu és xerrar i guanyar fluïdesa en català per poder-me integrar a Manacor»

L’Escola Municipal de Mallorquí publica el segon vídeo per a commemorar el 50è aniversari amb l’experiència de persones nouvingudes com Sara Martín, dels tallers de rap i dels cursos de català en línia.

La importància dels grups de conversa, del projecte Benvinguda per a persones nouvingudes, dels tallers de rap i de les classes en línia centren la segona entrega dels vídeos que l’Escola Municipal de Mallorquí ha editat amb l’objectiu de donar a conèixer l’efemèride i també la tasca de la institució.

Aquest segon audiovisual compta amb la participació de Sara Martín, nascuda a Madrid i que viu a Manacor des de fa nou mesos. Amb un català envejable, explica els motius que l’han empesa a acudir a l’Escola Municipal de Mallorquí i la seva experiència a l’hora d’aprendre la nostra llengua. «El meu objectiu és xerrar i guanyar fluïdesa en català per poder-me integrar a Manacor», assegura.

També hi participa Joan Estelrich, professor del curs en línia del nivell C2 de català, que explica la comunitat que creen els cursos de català, més enllà de les pantalles. El raper i professor dels tallers de rap, Rafel Swing, i l’alumne del taller per a infants, Miquel Morey, feliciten l’Escola a ritme de rap, alhora que expressen la importància d’iniciatives com aquesta.

La colombiana Paulina Zapata fa 10 mesos que viu a Manacor i l’Escola Municipal de Mallorquí així com la seva curiositat, voluntat i determinació, l’han duit a expressar-se amb un català fluid que practica als tallers de conversa de l’Escola, però també al carrer i als comerços locals.

'El batec d’un poble' és el lema que inspira aquest 50è aniversari de l’Escola Municipal de Mallorquí, una institució viva i en constant evolució que al llarg dels anys i de les dècades s’ha anat adaptant a les necessitats del moment, com bé il·lustra aquest darrer audiovisual.

L’acte principal de commemoració del 50è aniversari tendrà lloc el 19 d’octubre a l’Auditori de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nina, fa 12 mesos
És ver que per més que en Multinick multipliqui llurs brams d'ase, mai arribaran al cel.
Valoració:0menosmas
Per Xx (ver), fa 12 mesos
Actituds com la de la protagonista, honorables per a la inmensa majoria dels habitants de Ses Illes, són censurables pels fatxes de sempre, per més que diguin, contraris a la llengua catalana dels naturals de la terra, uns fatxes que tan sols pensen en dominar manipulant-ho i tergiversant-ho tot, des de la història fins el fet més insignificant. Està clar, però, que ho aconseguiran si no hi feim res i els ho consentim, coses que no haurien de passar.
Valoració:5menosmas
Per Kel Fàries, fa 12 mesos

Kel Fàries

Fa uns quants d'anys vaig haver d'anar a una clínica de Ciutat. Em vaig adreçar al taulell de recepció i em va atendre una jove molt agradosa. Naturalment, li vaig parlar en català... i en català em va respondre. Parlava en bona llengua però tenia un accent que jo no arribava a identificar, Trobava que no era de la zona de Barcelona, ni de València. I l'hi vaig demanar d'on era. La resposta em vingué de nou: "Amb un somriure encantador, em va respondre "de Madrid". Jo degué fer una cara astorada perquè ella va fer via a aclarir-me: "És que quan em va sortir feina a Mallorca vaig trobar que em calia aprendre la llengua del país que m'acollia. Simplement per respecte." Li vaig demanar quant de temps feia d'això: "Tres anys". La vaig felicitar i ella, amb un somriure encantador, m'ho va agrair.
Valoració:8menosmas
Per lo entiendo, fa 12 mesos
Si no hubiese venido, no sería necesario que aprendiese nada. Aquí, muy señora suya, cabemos seis o nueve, pero no sesenta y nueve. Seguro que lo entiende sin necesidad de pasar por Salamanca.
Valoració:-7menosmas
Per Lluís Felipe Lorenzo García, fa 12 mesos
Molt bó. Enhorabona.
Valoració:22menosmas
Per Molt bé, fa 12 mesos
Sort que hi ha persones intel.ligentd, com na Sara Martin, que han entès que aprendre Català és un avantatge.
I que tractar de que la gent vinguda de fora l'aprengui i el parli, és un gest integratiu, no cap crim racista ni cap entrebanc que els posem als nouvinguts, per crear- los problemes, com van dient alguns per les xarxes socials i per la vida real.
I és que si a més d'haver de suportar un pes demogràfic inassumible, de tenir menys serveis dels que necessitam, perque els hem de compartir amb més usuaris, i en el cas d'estrangers, de que la gent nostra que ho necessita se quedi sense ajudes, perque els que vénen de fora ho necessita més, encara hagem de renunciar a la nostra llengua i a la nostra cultura, perque aquests mateixos vinguts de fora no se volen esforçar, arribarà un moment que la nostra gent perdrà la paciència. I llavors veurem que passa i qui paga la festa.
Valoració:20menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente