nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El guàrdia civil d'Inca que va abusar sexualment de dos menors serà, finalment, expulsat de la Guàrdia Civil

Un agent de la Guàrdia Civil d'Inca ha estat aquest dimecres condemnat a deu anys de presó després de reconèixer que va abusar sexualment de dos menors d'edat amb qui contactava a través d'una aplicació de cites.

Durant el judici, celebrat aquest dimecres a l'Audiència Provincial, l'agent ha admès igualment que en una ocasió va arribar a fotografiar i enregistrar un dels menors.

La Fiscalia demanava penes que sumaven gairebé 30 anys de presó, tot i que s'ha tengut en compte que l'home ha indemnitzat les víctimes amb 20.000 euros.

Els fets es remunten al 2020, quan el processat va contactar a través d'una aplicació de cites amb la primera víctima, de 15 anys en el moment dels fets. Així, sabent l'edat del menor, va mantenir converses des del setembre fins al desembre del 2020 i va quedar amb ell per a abusar sexualment del menor a canvi d'un telèfon mòbil.

Posteriorment, el febrer del 2021, la víctima va ingressar en un centre de protecció de menors, en constatar-se la situació de desprotecció en què es trobava.

Pels fets relatats, el Jutjat d'Instrucció 3 d'Inca va imposar al processat l'obligació de comparèixer els dies 15 de cada mes i la prohibició de comunicar-se o apropar-se al menor.

Segons el fiscal, també l'any 2020 va contactar amb un altre menor, en aquest cas de 17 anys, a través de l'aplicació de cites, mantenint converses amb ell sabent que era menor i que patia problemes de comprensió, concretament dislèxia, TDAH i discapacitat intel·lectual, tenint reconeguda una discapacitat del 23%.

A més, el processat va aprofitar que treballava a la Guàrdia Civil per a sol·licitar al menor que li proporcionés fotografies i vídeos sexuals. Posteriorment, va quedar amb la víctima, almenys, dos dies diferents, abusant d'ell i aprofitant les quedades per a fotografiar i gravar el menor.

Per aquests fets també es va imposar al processat la prohibició d'acostar-se al menor a menys de 300 metres ni comunicar-s'hi.

Així mateix, durant el registre efectuat pels agents al domicili del guàrdia civil es varen intervenir més de 4.000 arxius on apareixien menors d'edat nus, dos discos durs amb més de 45.200 arxius amb el mateix contingut i un telèfon mòbil que feia servir per a comunicar-se amb els menors i en què guardava les fotografies.

Ara, després de la condemna a l'Audiència Provincial, el guàrdia civil serà finalment expulsat del Cos. Segons ha avançat Ultima Hora, la Guàrdia Civil espera rebre la sentència ferma per a iniciar els tràmits i retirar-li seva condició de funcionari.

Des que va esclatar l'escàndol, i el guàrdia civil va ser detengut, va ser suspès de les seves funcions, com sol ser habitual en aquests casos. La Guàrdia Civil va obrir un expedient i ara, amb la sentència, es posa en marxa el mecanisme per a expulsar-lo definitivament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per antifa, fa dervers d'un any
Entre d´altres adjectius, orguyo de cuerpo !
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente