algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Selva rebutja el megaparc fotovoltaic de Son Fuster

La Taula rodona sobre el projecte d'instal·lació d'un megaparc fotovoltaic a la finca de Son Fuster, un enclavament paradisíac de sòl rústic, als municipis de Selva i Inca; que va tenir lloc dissabte, 11 de febrer, a l'Auditori Es Centre, d'aquest municipi mallorquí, va concloure amb el compromís ferm per part del batle de Selva, Joan Rotger, de presentar un recurs de reposició contra l'acord del Consell de Govern d'aprovar aquest projecte.

Anteriorment, l'Ajuntament de Selva havia presentat un informe a càrrec de l'arquitecte municipal qüestionant l'impacte visual del projecte, però el Govern va emetre l'acord sense tenir en compte aquest informe. Davant del requeriment per part de la portaveu del GOB, Margalida Ramis, i dels membres de la Plataforma No al Megaparc Fotovoltaic de Son Fuster, Jordi Vicens i Carles Amengual; el batle de Selva, Joan Rotger, va confirmar que l'Ajuntament de Selva està en contra d'aquest projecte i es va comprometre públicament que així ho reflectirà el recurs de reposició que presentarà l'Ajuntament, abans del 16 de febrer, contra l'acord del Consell.

El megaparc fotovoltaic de Son Fuster ocuparà més de 52 hectàrees, amb 74.520 plaques solars, a més de nou centres de transformació, una subestació, un magatzem de bateries i un edifici de control de quatre plantes, durant una trentena d'anys; i suposarà la degradació i destrucció d'uns terrenys d'ús agrícoles. Aquest projecte ha estat declarat d’interès estratègic pel Govern, fins ara, compta amb els informes favorables de l'Ajuntament d'Inca, dels Departaments Insulars de Territori; Infraestructures; i Medi Ambient del Consell de Mallorca, i de les Direccions Generals d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural; la d'Energia i Canvi climàtic; així com la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiemet, fa dervers d'un any
A sa illa hi ha motes terres que no son fertils. I moltes que heu son, no foten res perque sa gent vol un sou oficial, per no anar a sa terra.
Valoració:-4menosmas
Per Guillem, fa dervers d'un any
Es molt senzill. Produir energia renovable per a l'autoconsum, si, sempre. Produir energia amb ànim de lucre i destruint recursos estratègics com son les escasses terres fèrtils de les Illes, no.
Valoració:6menosmas
Per ¿?, fa dervers d'un any
¿Y estos qué soluciones aportan?'
Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente