algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Atac vandàlic: l'arbre de Manacor en memòria de les víctimes de violència masclista apareix destrossat

L'arbre plantat a la plaça de ses Perleres, en el municipi de Manacor, pel col·lectiu Dones de Llevant, el dia 25 de novembre de 2021, en memòria de les dones i els infants assassinats per violència masclista, va aparèixer aquest passat divendres, 20 de gener, destrossat.

La presidenta de Dones de Llevant, Antònia Matamalas Prohens, ha comentat aquest dissabte que va ser el batle de Manacor, Miquel Oliver, qui va telefonar al col·lectiu per a traslladar-los la notícia.

La primera reacció del col·lectiu feminista, ha explicat, va ser de «dolor i pena»; així com d'«incredulitat» per «com si això no pogués ser possible, tot i que no és la primera vegada que una cosa així succeeix en el municipi».

En aquest sentit, ha recordat que «ja va desaparèixer una placa de l'arbre ara destrossat o que, en diverses ocasions, s'ha pintat l'escultura, obra de Llorenç Ginard, en homenatge a les 'perleres'».

Aquests primers sentiments, ha continuat, van donar després pas a la «indignació» per «el que suposa aquest arbre, que va ser sembrat pel col·lectiu el 25 de novembre de 2021 i que s'havia convertit en un Memorial, des que en 2022 es pengessin a l'arbre llaços liles amb el nom de les dones i infants assassinats per la violència masclista».

Malgrat el dolor i la indignació de les feministes, Matamalas ha assegurat que les dones de Dones de Llevant «se senten fortes». «Ni un atac, ni mil com aquest, ens aturaran. Nosaltres continuarem lluitant, com fins ara, contra la violència masclista i sexual i per la igualtat, amb el suport de totes les feministes de Mallorca, que aquests dies ens han brindat el seu suport, perquè juntes som més fortes», ha emfatitzat.

Per a concloure, la presidenta del col·lectiu ha assegurat que «l'arbre en record de les víctimes de violència masclista a Manacor tornarà a plantar-se -perquè a això s'ha compromès el batle- i les feministes recuperarem el Memorial».

També, que «els fets seran denunciats davant la Policia per l'Ajuntament -fonts consistorials han confirmat que el dilluns s'interposarà la denúncia- i que, en cas de judici, el col·lectiu es personarà com a acusació particular».

En aquest sentit, el Lobby de Dones de Mallorca han volgut fer arribar aquest dissabte tot el seu «suport a Dones de Llevant». «Els volem fer arribar la nostra solidaritat sense fissures i el nostre compromís feminista amb la denúncia de tots aquests intents de retrocés amb la lluita contra la violència masclista i amb la denúncia de tots aquests grups polítics i socials que ens volen fer tornar dècades enrere en els nostres drets», ha assegurat. «No podem fer ni una passa enrere», ha sentenciat el Lobby de Dones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa dervers d'un any
Aquests fets i altres més greus que veiem i sentim cada dia, me duen ha sentir vergonya de ser un homo, però mai mascliste, i lo més trist és que aquesta "espècie" no aturen, al revés van a més, ni han que maten tota la família. Ni els animals són capaços de fer això.
Tot el meu suport a totes les donas.
Valoració:1menosmas
Per Xaume, fa dervers d'un any
Vox pareix que haguí pogut ser algun partit polític?
Valoració:2menosmas
Per antifa, fa dervers d'un any
La violència és característica dels fatxes i del seu feixisme. Fins aquí res de nou. Arruix !
Valoració:2menosmas
Per A la presó!, fa dervers d'un any
Un masclista! Segur!
Valoració:0menosmas
Per Rosa, fa dervers d'un any
Haurien de sembrar arbres pels homes assassinats per violència de gènere -si existissin- i veuríem com no en destrossarien cap. El regarien i s’hi agenollarien davant. El patriarcat es defensa assassinant i destruint la vida humana, animal i vegetal
Valoració:5menosmas
Per Co, co, co, co, co, co!, fa dervers d'un any
Han tallat l'arbre, però ho han fet de vespre i d'amagat.
Aquests no són homes, ni molt manco dones. No son més que gallines, amb el perdó d'aquestes pobres aus de corral.
Valoració:6menosmas
Per xisca, fa dervers d'un any
Bono, sols deixen ben clar que MOLTS homes tenen ràbia a les dones. Es el que se veu en el dia a dia. És així. I si sembram molts arbres pel carrer, pot ser ens deixin en pau a les dones...
Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente