nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Bunyola ret homenatge a l'actor Rafel Ramis

208339

Aquest divendres, 6 de gener, a les 18.30 h, el grup de teatre de Bunyola recuperarà la seva activitat per a retre homenatge a un dels seus fundadors, l'actor Rafel Ramis, que va morir el passat mes d'octubre.

Es tracta d'una escenificació en reconeixement a la llarga trajectòria de Rafel Ramis, que enllaçarà el Ple extraordinari convocat a les 17.30 h per a posar el nom de l'actor al Teatre Municipal, amb una posada en escena final a l'escenari del Teatre.

Tots els membres de la corporació municipal, la família i la resta d'assistents al Ple, es desplaçaran al Teatre, al final de la sessió, acompanyats del grup de teatre i una xaranga amb la participació de Grallalsac, xeremiers de Bunyola.

L'assistència a l'acte és gratuïta però amb reserva prèvia d'entrades perquè es preveu una presència massiva de públic.

Rafel Ramis, un home de teatre

L'actor Rafel Ramis (Bunyola, 1950 - 2022) va morir a causa d'un càncer, a la seva Bunyola natal a l'edat de 72 anys. Es definia a ell mateix com un home de teatre, però també va treballar en la televisió i en el cinema.

Es va iniciar en el teatre en els anys 70 al seu poble. Durant dècades va treballar de comptable en el sector de l'hostaleria (des de 1973), però ja aleshores era un apassionat de la interpretació. Estudiava el Batxillerat nocturn i a la sortida de l'institut es desplaçava fins a Bunyola per a assajar. Més endavant, va actuar en tres companyies: Teatre de Bunyola, La Lluna de Teatre i Cucorba.

Va interpretar tots els estils i gèneres amb propostes diferenciades des de Miquel Puigserver o Joan Mas, a Joan Guasp o Alexandre Ballester, passant pels clàssics antics i moderns com Shakespeare, Molière o Kundera. Va pujar als escenaris en prop d'un centenar d'obres, entre altres Kabyl, Joanot Colom, La dida, Els Enamorats, Faust o Falstaff.

A televisió va participar a les sèries d'IB3 'Llàgrima de sang' i 'L’Anell', totes dues varen tenir un bon èxit d'audiència. I al cinema va participar a la pel·lícula de Rafa Cortés, el 2007, titulada 'Jo'. També va tenir un paper en la pel·lícula d'Agustí Villaronga 'El ventre de la mar', estrenada en 2021.

Rafel Ramis va ser una de les principal cares de la campanya popular 'Mallorca m'agrada!' impulsada per l'Obra Cultural Balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Andreu, fa dervers d'un any
Estimadíssim Rafel.
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente