algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

Insten les administracions a dur endavant el projecte de bosc urbà a Son Bonet per a «lluitar vertaderament contra el canvi climàtic»

La plataforma Son Bonet Pulmó Verd va impulsar un estudi per a conèixer el potencial de la zona de Son Bonet com a potencial bosc urbà que serveixi d’embornal de CO2. Així, la plataforma planteja que les insitucions facin seu aquest projecte com a alternativa al parc solar i amb l’objectiu mateix de fer front a la crisi climàtica, compatibilitzant els usos de l’espai de Son Bonet amb l’ús lliure públic previst al planejament urbanístic.

Des de la plataforma es demana que s’impulsi una part de la zona com a bosc, que es mantengui correctament part de la zona de prat, i que es pugui compaginar una correcta gestió de l’espai d’embornal de CO2 amb l’ús públic.

Les dades segons l’estudi: més de 3.000 tones de CO2 absorbides pel bosc

L’estudi que ha presentat la plataforma mostra una dades molt reveladores pel que fa al potencial embornal de la zona. Si es comptés amb la totalitat de la zona per a convertir-la en bosc urbà l’estudi indica el següent: «a partir de les dades de partida, això és 13,42 hectàrees sembrades de Pinus halepensis, Olea europaea var. sylvestris, Pistacia lentiscus i Myrtus communis amb les densitats de sembra indicades(...), i un període de manteniment de 30 anys s’ aconseguiria una absorció total des de l'inici de la plantació fins al final del període de permanència de 1.340,92 t de CO2 (99,92 t CO2/ha). Si el període de permanència s'allargués fins als 40 anys, el total d'absorcions seria de 2.417,67 t CO2 (180,15 t CO2/ha). Si el període de permanència s'allargués fins als 50 anys, el total d'absorcions seria de 3.022,08 t CO2 (225,19 t CO2/ha)».

La proposta de Son Bonet Pulmó Verd: fomentar la biodiversitat amb prat i bosc

Son Bonet Pulmó Verd considera que només amb la generació d’un bosc, encara que fos parcialment, es podrien assolir xifres molt elevades d'absorció de C02, fent una aposta clara per part d’Aena de compromís amb la lluita contra el canvi climàtic. Aquest projecte, a més, permetria formentar una major biodiversitat, ja que es podria mantenir i gestionar millor una part de l’espai de Son Bonet com a prat- amb les característiques florístiques i faunístiques pròpies - i complementar-ho amb la regeneració del bosc a altres zones de l’espai, augmentant i diversificant així la presència de fauna i de flora. Aquest proposta de fer una gestió mixta de bosc i prat, permetria convertir Son Bonet en un pulmó verd, sense perdre la seves característiques pròpies, a la vegada que es podrien continuar compaginant diferents activitats d’oci, lúdiques i esportives amb la presència d’aquests dos potencials hàbitats.

La plataforma ha fet arribar aquest projecte a la direcció d’Aena com a proposta de futur i solució al conflicte que manté amb els veïnats de l’aeròdrom de Son Bonet. Així mateix, s’ha fet arribar l’estudi i la moció municipal en què, per majoria, es dona suport al pulmó verd, a la presidenta Armengol, al conseller Juan Pedro Yllanes i al director actual de l’aeroport de Son Santjoan i de l’aeròdrom de Son Bonet perquè es facin seu el projecte com a alternativa a la implantació del parc fotovoltaic a l’espai lliure públic de Son Bonet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.