algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

El Consell obrirà quatre oficines a la Part Forana per impulsar la transformació digital de les petites empreses

El Consell de Mallorca obrirà quatre oficines ubicades a diferents municipis de la part Forana per afrontar la transformació digital de les petites i mitjanes empreses. La iniciativa, impulsada pel Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, ja compta amb el vistiplau de la UE i serà finançada mitjançant els fons Next Generation.

Aquest dillunsdesprés de rebre la conformació d'aprovació del projecte, el conseller Jaume Alzamora ha mostrat la seva satisfacció i ha assegurat que la posada en marxa d'aquesta xarxa d'oficines «cerca donar solució a les necessitats de Tecnologies d'informació i Comunicacions (TIC) de les pimes i micropimes situades a Mallorca en municipis de menys de 20.000 habitants». De fet, segons Alzamora, les oficines donaran cobertura a 46 dels 53 municipis existents a Mallorca abastant el 28% del total d'empreses insulars.

Segons ha explicat el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local l'obertura de les quatre oficines presencials i un espai virtual permetrà actuar sobre un conjunt potencial de més de 21.000 pimes i microempreses. La idea és actuar en l'àmbit de la dinamització i l'activació del teixit productiu de l'illa mitjançant el foment del treball, la formació, el suport a l'emprenedoria i el creixement empresarial.

A més, segons ha detallat Jaume Alzamora, el projecte pretén al mateix temps disminuir les bretxes socials, territorials i de gènere en el teixit empresarial de Mallorca en entorns rurals. «La digitalització constitueix un element fonamental per al tancament de les bretxes socials, territorials i de gènere. L'impacte desigual de la pandèmia en els diferents sectors està afectant de forma especialment negativa a les dones. A més, el procés de digitalització suposa la transformació dels llocs de treball i el sorgiment d'oportunitats en àmbits en què les dones estan menys representades», ha assenyalat el conseller insular.

En aquest sentit, Alzamora també ha afirmat que amb aquestes oficines la «donarem un impuls a la necessitat de fomentar l'esperit emprenedor entre les dones en l'àmbit digital, ja que només el 15,6% de les empreses emergents van ser fundades per dones en 2018. Per tot això, el present Pla presta una atenció especial al reforç de les competències digitals de les dones i l'impuls de l'emprenedoria femenina».

El projecte té un pressupost de 512.000 euros que seran finançats en un 80 % a través dels Fons Next Generation (410.000 euros). El Consell de Mallorca només aportarà el 20 % restant (102.000 euros).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pocas, fa dervers d'un any
Si señor. Cuando sobra la "pasta asciutta", hay que hacerla correr. Venga oficinas. Venga sueldos y salarios. Y que no decaiga.
Cuatro oficinas me parecen pocas.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente