algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Artà aprova una moció en suport de les encausades pel Cas Confeti

Alternativa per Artà i Independents d'Artà han presentat una moció al ple de l'Ajuntament d'Artà amb l'objectiu de donar suport a les encausades del Cas Confeti. Aquesta ha estat aprovada, amb els vots a favor per a les cinc primeres propostes de les dues formacions, l'abstenció del PSOE i El Pi, i el vot en contra del PP.

En el comunicat, ambdues formacions locals han declarat que consideren que l'acció que es va fer «esdevingué una expressió clara de protesta». Per això, han criticat l'acusació, dient que la pràctica política de l'Estat espanyol és «repressiva» i «s'allunya dels cànons democràtics».

Per altra banda, han denunciat com a «despropòsit» el fet que «algunes de les encausades en aquest procediment ni tan sols van ser presents, aquell dia, al lloc dels fets». «La identificació de cada una d'elles va ser feta a través de fitxes policials il·legals», han recalcat, afegint que aquest fet que vol «criminalitzar qualsevol mobilització popular».

Les propostes de la moció són:

  1. Mostrar preocupació i disconformitat per l'enjudiciament dels fets succeïts
  2. Mostrar tot el suport i solidaritat a les 12 encausades
  3. Demanar la lliure absolució
  4. Denunciar l'existència de bases de dades il·legals dels cossos de seguretat de l'Estat espanyol
  5. Denunciar la persecució dels moviments socials de Mallorca per part de la policia espanyola
  6. Denunciar la via lliure que té el turisme per tal de devastar el nostre territori, especular amb els nostres recursos i explotar els treballadors, empobrint la nostra societat

Aquesta darrera proposta ha estat «rebutjada» amb els vots en contra del PSOE, El Pi i el PP.

Finalment, amb la moció aprovada, les agrupacions comunicaran «els acords assolits a l'organització antirepressiva Alerta Solidària, per tal que puguin ser aportats per la defensa de les persones encausades al procediment penal que pateixen», han conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sic, fa dervers d'un any
Per tal d'evitar confusions, hauria anat bé que el diari hagués afegit un [sic] darrere la paraula "encausades".



sic

adv. [LC] En una transcripció, mot que es posa, entre parèntesis o entre claudàtors, al costat d’un mot equivocat o inintel·ligible en el text, a fi que el lector no atribueixi la falta al transcriptor.

(DIEC2)
Valoració:1menosmas
Per Per a Marc, el maleducat, fa dervers d'un any
Si aprens a llegir, veuràs que la moció que han aprovat a Artà diu 'encausades'. El que no pot fer el diari és canviar la realitat així que ves a insultar a un altre lloc, maleducat.
Valoració:-1menosmas
Per Marc, fa dervers d'un any
Encausades? No voleu dir "encausats"? Per què confoneu els lectors? Llegiu Carme Junyent, a veure si us instruïu una mica.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente