algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El batle republicà d'Algaida assassinat el 1936, Pere Llull Fullana, serà nomenat fill il·lustre del municipi

El batle republicà d'Algaida, Pere Llull Fullana, assassinat l'any 1936 en l'exercici del seu càrrec a l'edat de 28 anys, serà nomenat fill il·lustre del municipi, en una sessió plenària que tendrà lloc diumenge, 26 de juny, a les 19 h, a la sala de plens.

Aquest reconeixement públic del municipi d'Algaida més de 80 anys després del seu assassinat serà possible després de la identificació de les restes de Pere Llull Fullana que es confirmà el mes de maig 2021 gràcies a les tasques dutes a terme en el segon Pla de Fosses del Govern.

El batle republicà fou assassinat dia 17 d'agost de 1936 juntament amb el seu pare i el seu germà a Manacor. Les seves restes es varen localitzar a la fossa número 2 del cementeri de Son Coletes.

El passat dia 4 de juliol de 2021, les restes de Pere Llull foren entregades als seus familiars. Posteriorment, va rebre els respectes de la Corporació Municipal i dels ciutadans d'Algaida a la sala de plens de la Casa de la Vila.

Finalment, les restes foren traslladades al cementeri d'Algaida on es va retre un sentit homenatge a Pere Llull per part de l'Ajuntament d'Algaida, el Govern, el Consell de Mallorca i l'Associació de Memòria Històrica.

L'expedient de nomenament de fill il·lustre ha estat instruït per la regidora de Cultura, Margalida Garcies. En el document, Garcies destaca que el nomenament de fill il·lustre és un reconeixement a la figura del batle Pere Llull Fullana però «alhora, vol ser un homenatge a totes les víctimes de la repressió feixista i de totes aquelles persones que lluitaren pels seus drets i per la legitimitat democràtica de la República».

En aquest sentit, la instructora afegeix que «tenim el deute de reconèixer la importància de totes les dones i de tots els homes que lluitaren per la llibertat i que varen representar el progrés al municipi d'Algaida, amb gratitud i justícia i amb la voluntat de recuperar la memòria de tots els represaliats i assassinats durant la Guerra Civil».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.